Mam ekran lcd 10" Toshiba VNBTLX5155S-ZZA od laptopa IBM thinkpad(staroć),chce podlaczyc go do peceta przez wy.vga ,jak to zrobic?Nie znalazlem w sieci nic poza kilkoma pytaniami o np.pin-out do tego wyswietlacza i tp,zadnej odpowiedzi,o schemacie nawet ma co marzyc.
Laptop jest +/- kompletny i nawet dziala,wiec moge wykorzystac z niego potrzebne elementy,ale nie mam pojecia jak sie za to zabrac.Moje pojecie o elektronice-troche pow.poczatkujacy.Pozdrawiam i najlepszego w Nowym Roku.Alex
[b]Wyswietlacz lcd laptop-jak podlaczyc do pc-vga?[/b]
Coś mi się wydaje że raczej tego nie zrobisz domowym sposobem, w firmie używamy płyty główne tzw. przemysłowe i one mają dwa osobne wyjścia do sterowania vga i panelem LCD. Dla LCD jest inne (szpilkowe wyjście 40 pin) i do tego specjalna wiązka. Sposób sterowania jest bardzo zróżnicowany i prostymi środkami nie dasz rady tego zrobić. Ale nie jestem fachowcem w tej dziedzinie więc może ktoś inny lepiej problem wyjaśni.
Chyba da sie jakoś przez USB to połączyć ale laptop musi działac. Poszukaj na stronach komputer swiata (www.komputerswiat.pl) albo jakiejs innej gazety komputerowej.
Sam kiedyś widziałam komputer z kilkoma ekranami wiec laptopa chyba da sie połączyć jako ekran tylko nie wiem jak
Sam kiedyś widziałam komputer z kilkoma ekranami wiec laptopa chyba da sie połączyć jako ekran tylko nie wiem jak
Ale alex22alex pyta nie o podłączenie laptopa tylko samego panelu LCD z laptopa.The Fenix pisze:Chyba da sie jakoś przez USB to połączyć ale laptop musi działac. Poszukaj na stronach komputer swiata (www.komputerswiat.pl) albo jakiejs innej gazety komputerowej.
-
Radar