płyta główna LG 775 AGP + PCIe

Dyskusje na temat sprzętu, konfiguracji, sterowników i oprogramowania.
ODPOWIEDZ
a_skot
-

płyta główna LG 775 AGP + PCIe

Post autor: a_skot » 05 wrz 2005, 8:32

zamierzam nieco zmodernizować swojego kompa jednak ograniczenia finansowe :x uniemożliwiają mi nabycie wszystkich "komponentów" naraz - stąd moje pytanie:
czy wśród uczestników forum jest ktoś, kto używa płyty głównej wyposażonej zarówno w złącze AGP jak i PCIe? proszę o opinię na temat takiej płyty ewentualnie opinię nad zasadnością takiego zakupu

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ertew » 06 wrz 2005, 10:54

Ja na płycie mam 3 złącza kart tzn. to stare, to nowe, i to kart grafiki a uzasadnienie to, że na starym (zwykle czarnym) mam sieciówkę i muzykę, których póki dobre nie mam zamiaru wymieniać.

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 14 wrz 2005, 18:49

A ja bym to inaczej załatwił. Kupujesz płytę ze zintegrowaną grafiką ale posiadająca PCIe. Starą grafikę (jak i płytę) sprzedajesz i na razie śmigasz na wbudowanej. W przypływie gotówki kupujesz odpowiednią kartę PCIe i wkładasz do slotu.

Dodatkowa zaleta tego rozwiązania to taka: Pada karta grafiki PCIe (kondensatory, wentylator, pamięć, itp.) a Ty nadal możesz używać komputera dzięki wbudowanej grafice doputy karta nie zostanie wymieniona lub naprawiona. :mrgreen:

ODPOWIEDZ