słuchajcie, mam taki kłopot. od jakiegoś czasu po kilku lub kilkunastu chwilach od włączenia kompa (czasem dłużej) wyskakuje mi błąd aplikacji svchost.exe i jeśli kliknę cokolwiek, czy OK, czy ANULUJ to znika dźwięk i brak jest urządzeń mixujących audio.
reinastalacja sterowników Realtek High Definition Audio pomaga, ale do następnego uruchomienia kompa a i tak wyskoczy błąd wyżej wymienionej aplikacji.
nie chcę instalować systemu od nowa, bo mam wszystko co mi potrzeba i ustawione idealnie pod siebie.
błąd wygląda tak:
Błąd svchost.exe i brak dźwięku (urządzeń audio)
Witam.
Może coś złapałeś? Użyj programu Windows Worms Doors Cleaner
Takie problemy z procesami svchost.exe często powoduje złośliwe oprogramowanie i na początku należy wykluczyć wszelkie infekcje, a dopiero później "bawić" się w przywracania.
Może podłączasz jakiegoś zainfekowanego pendrive itp.
Jeśli nie pomoże WWDC, to użyj programu http://download.bleepingcomputer.com/pr ... mboFix.exe i po skanowaniu wklej loga na forum - sprawdzimy czy czysto.
Rozumiem, że masz wgrany SP3 i ogólnie aktualny system.
W razie dalszych problemów możesz też spróbować przywrócić oryginalne pliki systemowe wpisując w "Uruchom" polecenie: (wymagana płyta CD WinXP) ale to już w ostateczności.
Może coś złapałeś? Użyj programu Windows Worms Doors Cleaner
Takie problemy z procesami svchost.exe często powoduje złośliwe oprogramowanie i na początku należy wykluczyć wszelkie infekcje, a dopiero później "bawić" się w przywracania.
Może podłączasz jakiegoś zainfekowanego pendrive itp.
Jeśli nie pomoże WWDC, to użyj programu http://download.bleepingcomputer.com/pr ... mboFix.exe i po skanowaniu wklej loga na forum - sprawdzimy czy czysto.
Rozumiem, że masz wgrany SP3 i ogólnie aktualny system.
W razie dalszych problemów możesz też spróbować przywrócić oryginalne pliki systemowe wpisując w "Uruchom" polecenie:
Kod: Zaznacz cały
sfc /scannowna chwilę obecną, po użyciu tegoź narzędzia i dość niedługim używaniu kompa błąd tej aplikacji nie wyskakuje.end pisze:Użyj programu Windows Worms Doors Cleaner
nadmienię tylko że użycie tego programu pokazało jakieś 3 otwarte porty i coś jeszcze.
EDIT:
dzięki kolego end. ten soft mi pomógł. od czasu jak zamknąłem 3 rzeczy za pomocą tego softu to mi już błędu nie wywala.
Witam
mam ten sam problem co Matrix, po paru czasami po kilkunastu minutach wywala mi komunikat Schvost.exe - bład aplikacji i dalej takie same napisy , że pamięc nie może być "read" I cokolwiek kliknę czy to zamknij program czy anuluj aby rozpocząc debugowanie od razu "znika dźwięk. Po restarcie kompa jest dobrze ,ale tylko przez bliżej nieokreslony czas.
Przeleciałem kompa combofixem (wywalił mi trochę śmieci i na razie jest OK.
mam ten sam problem co Matrix, po paru czasami po kilkunastu minutach wywala mi komunikat Schvost.exe - bład aplikacji i dalej takie same napisy , że pamięc nie może być "read" I cokolwiek kliknę czy to zamknij program czy anuluj aby rozpocząc debugowanie od razu "znika dźwięk. Po restarcie kompa jest dobrze ,ale tylko przez bliżej nieokreslony czas.
Przeleciałem kompa combofixem (wywalił mi trochę śmieci i na razie jest OK.