Przejście z euro na vga

Dyskusje na temat sprzętu, konfiguracji, sterowników i oprogramowania.
ODPOWIEDZ
cezary188
-

Przejście z euro na vga

Post autor: cezary188 » 10 lis 2005, 9:44

Witam otóż mam potrzebe połączenia odtwarzacz dvd bezpośrednio z monitorem ponieważ mam w pokoju monitor a nie chce kupować specjalnie telewizora raz że miejsca nie ma a drugi że kasy.
Otóż potrzebował bym właśnie takiego kabla który będzie umożliwiał oglądanie dvd na monitorze bezpośednio z odtwarzacza. Monitor ma tylko kabel VGA męski a DVD ma wyjścia euro i s-video(potrzeba będzie ewentualnie złączke vga żeńskie-vga żeńskie).
Co prawda znalazłem kabel Euro-vga ale jest on do tego żeby połączyć karte graficzną bezpośrednio do telewizora ale tam potrzebne jest jakieś oprogramowanie więc to raczej odpada. Prosiłbym o rzetelne odpowiedzi ewentualnie schematy bądź oferty jeżeli taki kabel istnieje.

DinthKSC
-

Post autor: DinthKSC » 10 lis 2005, 19:26

Kup do komputera do którego masz podłączony monitor karte TV. Inne sposoby sa wielokrotnie drozsze.

cezary188
-

Post autor: cezary188 » 11 lis 2005, 16:33

DinthKSC pisze:Kup do komputera do którego masz podłączony monitor karte TV. Inne sposoby sa wielokrotnie drozsze.
nie zrozumiałeś pytaniaw najprostszy sposób chodzi mi oto aby monitor wykorzystac jako telewizor

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 11 lis 2005, 17:15

To Ty nie zrozumiałeś odpowiedzi (ja na początku też :P ). DinthKSC-owi chodzi o to, żebyś do komputera przy którym jest monitor (no chyba że to jest sam monitor) dokupił kartę TV (tuner, a nie kartę z wyjściem video) i poprzez ten tuner odbierał sygnał z odtwarzacza. Moim zdaniem to kiepskie rozwiązanie, bo jak już włączasz kompa (i w ogóle musisz go tam mieć) to lepiej użyć napędu dvd a nie odtwarzacza i na kompie oglądać filmy. Rozumiem Twój problem, ale chyba nie łatwo będzie znaleść sensowne rozwiązanie.

cezary188
-

Post autor: cezary188 » 12 lis 2005, 19:16

c4r0 pisze:To Ty nie zrozumiałeś odpowiedzi (ja na początku też :P ). DinthKSC-owi chodzi o to, żebyś do komputera przy którym jest monitor (no chyba że to jest sam monitor) dokupił kartę TV (tuner, a nie kartę z wyjściem video) i poprzez ten tuner odbierał sygnał z odtwarzacza. Moim zdaniem to kiepskie rozwiązanie, bo jak już włączasz kompa (i w ogóle musisz go tam mieć) to lepiej użyć napędu dvd a nie odtwarzacza i na kompie oglądać filmy. Rozumiem Twój problem, ale chyba nie łatwo będzie znaleść sensowne rozwiązanie.
no właśnie chodzi oto żeby to wszystko odbyło się bez komputera powtarzam jeszczeRAZ!
Mam tylko odtwarzacz dvd i monitor komputerowy.

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ertew » 13 lis 2005, 10:22

W tv jest we [shadow=red][glow=red]R[/glow][/shadow] [glow=green][shadow=green]G[/shadow][/glow] [glow=blue][shadow=blue]B[/shadow][/glow] o takich samych parametrach synchronizacji jak w monitorze, ale o innych poziomach logicznych,
czy jakoś tak - czyli będzie potrzebna specjalna przejściówka z kilku rezystorów

cezary188
-

Post autor: cezary188 » 13 lis 2005, 17:22

M@rek pisze:W tv jest we [shadow=red][glow=red]R[/glow][/shadow] [glow=green][shadow=green]G[/shadow][/glow] [glow=blue][shadow=blue]B[/shadow][/glow] o takich samych parametrach synchronizacji jak w monitorze, ale o innych poziomach logicznych,
czy jakoś tak - czyli będzie potrzebna specjalna przejściówka z kilku rezystorów
no na to wygląda że wkońcu ktoś zrozumiał temat ale konkrety konkrety

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ertew » 14 lis 2005, 15:53

W przejściówce d-sub :arrow: euro odwróć bramki, i podłącz odwrotnie.

ODPOWIEDZ