(...) PS
A mże byś napisał małe conieco w dziale "Nasze Strony" o swoich zilogowych konstrukcjach?
Układy pracują u znajomych - raczej nie mam teraz dostępu do nich. Został mi samotny Z80A, i gdzieś jakiś 82C55. Generalnie to stare dzieje (przełom lat 80/90 XX w. - miałem wtedy -naście lat;) ). Wtedy program pisałem na ZX Spectrum - taki sprzęt miałem na własność, i kompilator asemblera do tego komputerka. To było coś - dopóki nie "spsułem" ULI (podłączony przekaźnik bezpośrednio do złącza I/O tego komputerka).
Co do "speca": nie czyję się specjalistą mimo tego, że zbudowałem coś sam. Po prostu szukam przykładów, co jeszcze można zrobić i jak to zrobić. Nie jest tajemnicą, że warto wykorzystać rozwiązania z "literatury", o ile się do tego uczciwie przyznaje.
Jednym ze źródeł była wymienona na "Naszych stronach" przez Kolegę książka z serii "Modułowe systemy mikrokomputerowe". Mam jeszcze książkę o układach serii Z80, ale nie pamiętam autora (książka jest w piwnicy

- będę tam, to zrobię zdjęcie).
Jeśli chodzi o AVR-ki korzystam z asemblera i BASCOM-a - nie znam C, a w chwili obecnej mam problem z uczeniem się nowych rzeczy - organiczne uszkodzenie CUN, czy jakoś tak to się zwie.
Przepraszam, jeśli piszę za dużo o sobie.
Pozdrawiam!
Marcin G.