potrzebny MAX038

Jeśli nie wiesz gdzie można zdobyć poszukiwany element, układ czy urządzenie elektroniczne to pisz.
Linki do sklepów i firm.
Zablokowany
blaugrana83
-
Posty: 8
Rejestracja: 26 cze 2008, 15:35
Lokalizacja: CK
Kontakt:

potrzebny MAX038

Post autor: blaugrana83 » 30 cze 2008, 18:47

witam:) potrzebuje scalaka MAX038, bo pasowalby calkiem niezle do ukladu, ktory ma powstac z jego wykorzystaniem:) ma ktos moze jakas probke chocby czy wie gdzie taki moge zdobyc??

Awatar użytkownika
end
Administrator
Posty: 1298
Rejestracja: 13 kwie 2003, 10:39

Post autor: end » 01 lip 2008, 10:12

Zapytaj w Elfie.
Niestety Maxim już nie oferuje próbek, w sumie nie ma się co dziwić, bo nie jest to nowość.

blaugrana83
-
Posty: 8
Rejestracja: 26 cze 2008, 15:35
Lokalizacja: CK
Kontakt:

Post autor: blaugrana83 » 01 lip 2008, 10:51

dzięki END za podpowiedź, popytam jeszcze gdzie będę mógł. W każdym razie może orientujesz się czym mógłbym zastąpić tego MAXA?? wcześniej w układzie wykorzystywałem kostkę 4046, ale przy częstotliwości 800kHz generowanej przez VCO niestety przebieg nie wygląda zadowalająco...i ten MAX byłby dobry ze względu na rozmaite możliwości jakie oferuje. Potrzebny mi jest tego typu generator przebiegu prostokątnego łatwo przestrajany (choćby w granicach mniej więcej 100kHz - 2MHz, a może i trochę więcej, bo tego jeszcze nie wiem;D) Tylko, że z racji na fakt, że dopiero raczkuję w tym temacie, to nie bardzo orientuję się czym możnaby zastąpić MAXA;/ Natomiast generator jest mi potrzebny do podania sygnału na wejście zegarowe filtra MAX291. Ogólnie rzecz biorąc tworzę układ pomiarowy z filtrami 8-go rzędu i wzmacniaczami na bazie TL082...

Awatar użytkownika
end
Administrator
Posty: 1298
Rejestracja: 13 kwie 2003, 10:39

Post autor: end » 01 lip 2008, 11:46

Hej. Zobacz AD9833 albo kup nowy numer EdW7/08 i tam masz generator sygnałowy DDS - jeśli o to dokładnie Ci chodzi.

Awatar użytkownika
Koleszek
Użytkownik
Posty: 375
Rejestracja: 11 lut 2007, 22:03
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: Koleszek » 01 lip 2008, 12:00

Kupisz choćby tu: http://www.cyfronika.com.pl/s/advanced_ ... &x=31&y=14 , ale cena jest dość zabójcza.

mathieiov
Moderator
Posty: 833
Rejestracja: 31 lip 2005, 9:04
Lokalizacja: --

Post autor: mathieiov » 01 lip 2008, 12:35

Popatrz na allegro, tam są niższe ceny.

Awatar użytkownika
Koleszek
Użytkownik
Posty: 375
Rejestracja: 11 lut 2007, 22:03
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: Koleszek » 01 lip 2008, 13:07

Znalazłem właśnie na Allegro. Facet ma 2 sztuki po 20 zł.

blaugrana83
-
Posty: 8
Rejestracja: 26 cze 2008, 15:35
Lokalizacja: CK
Kontakt:

Post autor: blaugrana83 » 01 lip 2008, 13:27

hmm...dziwne, że jak wczoraj szukałem na allegro, to nie znalazłem...a na tej cyfronice, to ktoś chyba w złym miejscu przecinek postawił...heh;D w każdym razie wielkie dzięki panowie za wszelką pomoc, pozdrawiam i działam dalej w tym temacie

Awatar użytkownika
end
Administrator
Posty: 1298
Rejestracja: 13 kwie 2003, 10:39

Post autor: end » 01 lip 2008, 15:08

na tej cyfronice, to ktoś chyba w złym miejscu przecinek postawił...
Ja unikam tego sklepu jak ognia... właśnie za ceny...
Myślę, że w temacie wszystko zostało napisane i można zamykać.

Zablokowany