Chciałbym, aby ktoś mi powiedział, albo zrobił schemat, chodzi mi dokładnie o to, żeby z jednego miejsca w domu przesłać do drugiego miejsca sygnał z kablówki!! Zasięg ok. 20M. Mam dwa telewizory w domu, jeden jest w dużym pokoju, a drugi w moim pokoiku, chciałbym z dużego pokoju przesłać sygnał do drugiego pokoju, ale nie ma to być za pomocą kabla, ponieważ musiałbym, a raczej moi rodzice musieli by robić remont w domu, jak każdy wie jest to bardzo kłopotliwe. Dlatego prosze Was o pomoc.
Wszystkim serdecznie dziękuję za przysłane schematy, podpowiedzi itd.
Może ktoś będzie miał taki sam problem!!!
Wtakim razie razem go rozwiążemy!!
Pozdrawiam
Jak zawsze Tranzystor!!!!!!
Kablówka bezprzewodowa
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja potrzebowałbym podobnego urządzenia, tylko do zastosowania przy przesyłaniu sygnału cyfrowej satelity. Od razu zaznaczam, że może to być nawet najprostsze urządzenie, ponieważ tuner ma dwa wyjścia SCART (jedno do telewizora, drugie do magnetowidu/nagrywarki DVD). Tu można wykorzystać drugie z nich. Sygnał byłby nadawany jak zwykły program TV ze stacji naziemnej. Będę go odbierał przez zwykłą antenę telewizyjną pod dachem. W tej sytuacji zarówno ja na swoim komputerze, jak i brat na małym telewizorze w swoim pokoju będziemy mogli oglądać programy z Cyfrowego Polsatu. W przyszłości pomyślę nad pilotem 433MHz, który będzie współpracował z nadajnikiem podczerwieni na przeciwko tunera, więc będę mógł swobodnie zmieniać kanały. Nadajnik może mieć małą moc, gdyż mój pokój znajduje się bezpośrednio nad salonem, gdzie jest tuner i telewizor.
[ Dodano: 2007-05-12, 15:51 ]
Myślę, że może to rozwiązać nasze problemy. Modulator można wymontować ze starego magnetowidu lub gry telewizyjnej.
[ Dodano: 2007-05-12, 15:51 ]
- załącznik.Orzel27 na Elektroda.pl pisze:Bardzo popularny w necie schemat
Myślę, że może to rozwiązać nasze problemy. Modulator można wymontować ze starego magnetowidu lub gry telewizyjnej.
- Załączniki
-
- tvtx1_111.gif
- Schemat nadajnika
- (23.99 KiB) Pobrany 762 razy