Gdzie ja dostanę taki transformator w Polsce? <użyty w zegarze na lampie oscyloskopowej>

Jak o niego pytać w sklepach? Jaka to nazwa?

Dzięki za przybliżenie mi firmy Zatra. Właśnie do nich wysłałem zapytanie z tymi dwoma fotkami, tak aby być pewnym tego co kupuję. Dam znać, jak coś z tego wyjdzie.Alek pisze: Powracając do tematu. Transformator, o jaki pytasz może być zastąpiony przez TS 40/4539 (miejmy nadzieję, że dobrze pamiętam). Powinien być dostępny w Zatrze. Cena około sześćdziesięciu złotych. Polecam te transformatory, gdyż są wygodne w stosowaniu i dobrze zrobione. Sam ich używam dość często w swoich projektach.
Co się czepiacie mojej wiary. Forum przecież jest o elektronice, to ja piszę swoje posty nt. elektroniki. Jeżeli chodzi o podpis, to już moja indywidualna sprawa i każdego z użytkowników. Nikt Wam przecież nie każe czytać podpisów. Czy ja się czepiam Waszych, albo jakiś innych użytkowników?Nie.Robi pisze:spec
Zapewne wielu z nas jest zadowolonych, że młodzi ludzie tacy jak Ty są tak uduchowieni (w Chrystusie) w tym złym świecie w jakim przyszło nam żyć i umierać, ale jak już zauważyłeś to forum jest poświecone elektronice i nie jest stosowną rzeczą mieszać religię do elektroniki.
Proponuję Tobie (i nie tylko ja) abyś zmienił swój podpis na inny - ewentualnie jak nie potrafisz jego zmienić/usunąć to możemy chętnie Tobie pomóc.
Co ty o tym sądzisz spec![]()
Ps
Wiem, że nie na temat napisałem ten post, ale z uwagi na innych użytkowników warto tą sprawę zakończyć.
Z poważaniem
Robi
Ja się z niczego nie naśmiewam. Jeżeli człowieku nie potrafisz uwierzyć w dobre serce [intencje] ludzi to współczuje Ci! Nigdy z nikim się nie spotkałem, aby w formie żartu witał się 'po chrzescijańsku'.gogo4 pisze:Moim zdaniem podpis Speca jest raczej naśmiewaniem się z wiary w Chrystusa a nie objawem tej wiary - takie jest moje odczucie (jestem katolikiem) i powinien zostać usunięty. Przecież to forum zostało stworzone po to, aby pisać posty na tematy związane z elektroniką a nie naśmiewać się z ludzi wierzących. Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, kiedy ktoś wierzący (znam wielu ludzik, którzy są wręcz "maniakalnie" religijni) rzucał takimi hasłami - wręcz odwrotnie spotkałem się z ( nie jeden raz) sytuacją kiedy ktoś używał tekich i podobnych chaseł dla żartu, dlatego sądzą, że są to żarty. Nie zamierzam urazić użytkownika Spec jednak takie podpisy od dłuższego czasu mi się nie podobały, a ten temat zmobilizował mnie do wypowiedzenia swojego zdania na ten temat.
Pozdr.
P.S. Jeżeli moje przekonanie, że uzytkownik Spec naśmiewa się z ludzi wierzących jest błędne i Spec, lub ktoś inny poczuł się urażony to przepraszam i prosze o usunięcie mojego postu
Szkoda spec że niczego nie zrozumiałeś z tego co wcześniej inni napisali. Starałem się być delikatny w tej sprawie. Jesteś uzytkownikiem forum już od jakiegoś czsu, chyba ok. 90% postów zaczynałeś i podpisywałeś w sposób nie zdradzający twojej wiary i poglądów politycznych - dlaczego tak nie mogło być dalej? Przecież naprawdę nikogo to nie obchodzi jakiej jesteś wiary czy też jakie masz poglądy polityczne. Zauważ, że ty powodujesz, że zamiast o elektronice rozmawia się o twoim podpisie i pozdrowieniu - chyba że o to Ci chodziło. Nie czuj się dotknięty bo nikt tu nie robi nagonki na Ciebie, tak samo jak i na innym forum gdzie były podobne dyskusje z twojego powodu.spec pisze:(...)
Ja się z niczego nie naśmiewam. Jeżeli człowieku nie potrafisz uwierzyć w dobre serce [intencje] ludzi to współczuje Ci! Nigdy z nikim się nie spotkałem, aby w formie żartu witał się 'po chrzescijańsku'.
Jak możesz uważać się za katolika, gdy nie możesz znieść jak ktoś żegna się z Tobą Chrystusie!
Dam Ci bezcenną radę: Pogłębiaj nieustannie swoją wiarę, chciażby czytając Pismo Święte, bądź odmawiając Różaniec Święty.
ps. podpis zmieniam wyłącznie z prośby Wojtka, a nie z nagonki na mnie przez użytkowników!