Spis komend wpisywanych z klawiatury w EAGLE

Czyli dyskusje na temat programów takich jak OrCad, Protel, CircuitMaker, Autotrax, Kicad itp.
ODPOWIEDZ
slawek55
Użytkownik

Spis komend wpisywanych z klawiatury w EAGLE

Post autor: slawek55 » 11 maja 2010, 6:31

Cześć.
mam taką sprawę.
Gdzie moge znaleźć jakis spis wszystkich poleceń mozliwych do wpisania w linie komend w Eaglu? Np że wpisanie "i"+ENTER oznacza polecenie Info?
Szukam, szukam i jakos nie mogę dotrzec do tego.
Sławek

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik

Post autor: KrzysiekK » 11 maja 2010, 7:18

W pliku pomocy Eagle. Znajdź sobie temat Command Line Options - trzeci od górny. Nie wiem czy ujęte w nim zostały wszystkie polecenia, ale myślę, że tak. Pozostaje też do przeczytania opis programu zawarty w pliku manual_en.pdf, który instaluje się wraz z programem Eagle i zawarty jest w podkatalogu doc tego programu.

slawek55
Użytkownik

Post autor: slawek55 » 11 maja 2010, 7:36

Patrzyłem na to, ale tam opisują linie polecen do startu programu. Czyli wpisanie eagle+parametry, a ja szukam poleceń w samym programie.
Chyba że cos nie doczytałem więc przepraszam. A skąd Wy bierzecie te skróty?

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik

Post autor: KrzysiekK » 11 maja 2010, 8:12

Trochę nie precyzyjnie się wyraziłem w moim poprzednim poście. Zobacz sobie w pomocy Eagle na Editor Commands masz tam wszystkie polecenia dostępne w edytorze schematów i płytek Eagle wraz z opisem.
Przykładowo informacje o elemencie uzyskujesz wpisując w linię poleceń (np. w edytorze schematów) info u1 + enter i otworzy się okienko z informacją o układzie u1 (o ile taki układ jest w otwartym schemacie).

slawek55
Użytkownik

Post autor: slawek55 » 11 maja 2010, 10:57

Dzięki.
Szkoda tylko że nie piszą tam o skrótach jakie można zastosować. Po co pisać np info skoro to samo działo jak napiszę i.

ODPOWIEDZ