telewizor sony KDL-26L4000 firmware
telewizor sony KDL-26L4000 firmware
szukam firmware do w/w modelu, chodzi o to ze telewizor nie obsluguje poprawnie modułu Neotion NP4. Obraz(mpeg-4) jest, głos też ale oprócz tego "gratis" na pół ekranu informacja "wybrany kanał jest niedostrojony". Da sie coś z tym zrobic ? Oczywiscie na stronie Sony nie ma żadnego firmware. Sytuacja wydaje się byc patowa;).
Też mam ten moduł, co prawda większy i nowszy TV, ale są z nim kłopoty, lubi się zawiesić. Problem z softem to jedno, ale kabelek do jego wgrania do TV to drugie. Ja tam ogólnie i tak mam już głęboko gdzieś TVP i jej programy 9na YT jest więcej i ciekawiej), więc nawet nie próbuję tego zrobić. Zresztą TVP1 HD i tak nie działa na tym module, więc chyba szkoda zachodu, lepiej zakupić nowszy TV.
Ten model telewizora nie jest oficjalnie obsługiwany przez moduł, więc zamiast szukać firmware proponował bym wymienić ten moduł na inny rodzaj dekodera (np. zewnętrzny), albo znaleźć moduł CI, który współpracuje z Twoim telewizorem. Ostatecznie dość ryzykowna opcja to zmiana oprogramowania na oprogramowanie z innego telewizora Sony kompatybilnego z modułem CI, ale to może zabić Twój telewizor. Musiał byś znaleźć najbardziej zbliżony do Twojego model, na którym moduł działa i spróbować, ale odradzam takie działania, bo to może zniszczyć nieodwracalnie telewizor. Możesz też spróbować pozmieniać coś w menu serwisowym telewizora chociaż nie wiem czy będą tam jakieś interesujące cię opcje.