Pomocy
czyli są dwie mozliwości ale najpierw o jednej: poszukaj jakiegoś dobrego pewnego kondensatora na napięcie 350-400VDC o pojemności minimum 22 mikro i podlutuj go do kondensatora w odbiorniku. pamiętaj o rozładowaniu obydwu kondensatorów i o polaryzacji tego lutowanego. jeszcze raz przypominam o ostrożności i będę o tym pisał do znudzenia bo w lutym byłem przez chwilę nieuwagi ponad tydzień w szpitalu...
no do tego pierwszego. popatrz na trafo sieciowe - kabelki idą do takiego prostokąta i od niego idą do czarnego walca czyli kondensatora. sprawdź gdzie plus i minus i tam przylutuj odpowiednio nowy kondensator.
nie obraź się ale z opisów wynika że jesteś "świeżak" w elektronice. zastanów się cztery tysiące razy zanim coś zrobisz i nie rób nic jak odbiornik jest włączony.
[ Dodano: 2009-06-08, 09:29 ]
możesz spokojnie na chwilę włączyć taki mniejszy kondensator
nie obraź się ale z opisów wynika że jesteś "świeżak" w elektronice. zastanów się cztery tysiące razy zanim coś zrobisz i nie rób nic jak odbiornik jest włączony.
[ Dodano: 2009-06-08, 09:29 ]
możesz spokojnie na chwilę włączyć taki mniejszy kondensator
delikatnie możesz wyjąć całą podstawę ze skrzynki ale najpierw zanotuj, rozrysuj wszystkie połączenia z głosnikami, skalą, oświetleniem itd. najpierw rozładuj kondensatory. i oczywiście jak będziesz włączał radio wyciągniete ze skrzynki MUSISZ podłączyć głośnik bo inaczej wysoce prawdopodobne jest że włączysz go ostatni raz...
[ Dodano: 2009-06-08, 09:44 ]
kondensatorek znajdziesz w zasilaczu do kompa
[ Dodano: 2009-06-08, 09:44 ]
kondensatorek znajdziesz w zasilaczu do kompa
Nie było mnie, ale cos mi nie gra ten słupek?
[ Dodano: 2009-06-17, 20:03 ]
Gra jak nowe, a czarny słupek to jest prostownik.Kupiłem 2 po 50mkr i teraz gra.
Z poważaniem
S.s>
Teraz do naprawy Philetta, nie gra mocno a tylko cicho, czemu,lampa?
s.s.
[ Dodano: 2009-06-19, 11:32 ]
Naprawiłem
dziękuję
s.s.
[ Dodano: 2009-06-17, 20:03 ]
Gra jak nowe, a czarny słupek to jest prostownik.Kupiłem 2 po 50mkr i teraz gra.
Z poważaniem
S.s>
Teraz do naprawy Philetta, nie gra mocno a tylko cicho, czemu,lampa?
s.s.
[ Dodano: 2009-06-19, 11:32 ]
Naprawiłem
dziękuję
s.s.