Witam, jestem początkującym, więc z góry proszę o cierpliwość i wyrozumiałość; )
Mam problem. Mianowicie chodzi o wzmacniacz magnat energy200.. Podłączony do radia sony cdx s22.
Podłączenie : 12 v podpięty do akumulatora z bezpiecznikiem przy aku, remote pociągnięty od niebieskiego kabelka wychodzącego z kostki do wejścia REM, masa podpięta do śruby z bagażnika. Podłączone czinczami.. Wszystko wygląda ok, ale przy włączeniu radia nie zaświeca się dioda "power" i wzmacniacz nie reaguje.. Jeśli macie jakieś pomysły, to byłbym wdzięczny za odpowiedź.. Dodam tylko, że dzisiaj podłączyłem ten wzmacniacz u kumpla, i działa w 100%.. Kabel 12V przewodzi napięcie (jak pokazuje miernik) ale gdy zetknę go z wejściem w wzmacniaczu, nawet nie zaiskrzy. Co innego u mojego kumpla, gdzie iskrzyło, i to chyba nawet za bardzo.. ; )
Wzmacniacz magnat energy 200 nie działa.
Może masz gdzieś przyśniedziałe złączki. Sprawdź dokładnie. Sprawdź czy minus wzmacniacza jest dobrze połączony z masą samochodu. Oczyść połączenie. Jeśli instalacja była ''użytkowana'' to sprawdź czy styki bezpiecznika i oprawki nie są zaśniedziałe jak i połączenie przy klemie akumulatora. Miernik może pokazać napięcie ale brudne połączenia mogą powodować spadki napięcia pod obciążeniem i wzmacniacz nie włączy się.
Witam. Dzisiaj połączyłem kabelek remote z +12v i nic nie dało.. Wyczyściłem klemy i okazało się, że coś nie tak jest z kablem zasilającym... podpiąłem inny i w nim jest napięcie (sprawdzałem żarówką) ale dalej nie świeci sie dioda.. Wydaje mi się, że coś nie tak jest z tym remote.. Chyba będę musiał kupić nową kostkę i wtedy sie dowiem gdzie leży wina.. bo już chyba nie mam innego sposobu na sprawdzenie tego