Układy ARW
Układy ARW
Witam! Proszę o pomoc. Mam do opracowania pewien projekt na temat układów automatycznej regulacji wzmocnienia, a nigdzie nie mogę doszukać się informacji. Mile widziane wszelkie informacje wraz ze zdjęciami urządzeń wykorzystujących owe układy lub samych układów(jeżeli to możliwe). Z góry dzięki za pomoc!
Otuż mam za zadanie poprowadzić lekcję w formie z wykorzystaniem prezentacji multimedialnej(na wyżej podany temat) w której zawierać sie będzie kilka definicji, trochę teorii oraz jakieś ilustracje. Jako, że to lekcja, więć nikt nie będzie miał większego pojęcia o temacie, język powinien być prosty i łatwo przyswajalny(ale to juz moja w tym głowa, najważniejsze są informacje, których nie mogę się nigdzie doszukać:/)
P.S. W razie niejasności-lekcja prowadzona będzie w 4 klasie technikum elektronicznego:]
P.S. W razie niejasności-lekcja prowadzona będzie w 4 klasie technikum elektronicznego:]
- gwozdex
- Użytkownik
- Kontakt:
Święta racja, ale wiesz co? NIkogo do tego nie zmusisz jak go temat nie zaciekawi to choćbyś sie nauczył za niego to i tak nie zrozunie...Oli88 pisze:Jako, że to lekcja, więć nikt nie będzie miał większego pojęcia o temacie
Wpisz w google: "automatyczna regulacja wzmocnienia", "układy automatycznej regulacji". Mnie wyskoczyło co najmniej kilka ciekawych stron.
-
000andrzej
- Użytkownik
hmmm. temat dość trudny dla osób co nie liznęli podstaw.
Na pewno przerabialiście już wzmacniacze, sprzężenia zwrotne. Idź tą linią myślenia, odwołaj się do tego co już wiecie. Wspomnij (ewentualnie pokaż na schematach) o układach w radiu, TV, czyli po co to jest, jak też jak to jest realizowane.
Tak sobie wyobrażam zarys tej pracy.
Na pewno przerabialiście już wzmacniacze, sprzężenia zwrotne. Idź tą linią myślenia, odwołaj się do tego co już wiecie. Wspomnij (ewentualnie pokaż na schematach) o układach w radiu, TV, czyli po co to jest, jak też jak to jest realizowane.
Wujek Google podpowiada, ale bardzo szczątkowo:/ Potrzebuję więcej konkretów a na dotychczas przeglądanych stronach nie było tego wiele.gwozdex pisze:Wpisz w google: "automatyczna regulacja wzmocnienia", "układy automatycznej regulacji". Mnie wyskoczyło co najmniej kilka ciekawych stron.
Racja.000andrzej pisze:hmmm. temat dość trudny dla osób co nie liznęli podstaw.
Zgadza się, ale większość i tak nie będzie wiedzieć o co chodzi także może sobie odpuszczę(ew. jakieś odniesienia).000andrzej pisze:Na pewno przerabialiście już wzmacniacze, sprzężenia zwrotne.
No tak, ale ja nie pytam o zarys(z tym jakoś sobie poradzę), tylko proszę o informacje na temat. Najlepiej bez kombinowania, rzeczowo i ciekawie. Najlepiej definicja, do czego służą, przykłady urz. wykorzystujących ukł. ARW, jakieś ciekawostki, zdjęcia, tak żeby zatrybili albo przynajmniej słuchali przez te 20minut.000andrzej pisze: Idź tą linią myślenia, odwołaj się do tego co już wiecie. Wspomnij (ewentualnie pokaż na schematach) o układach w radiu, TV, czyli po co to jest, jak też jak to jest realizowane.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Oli88, łącznie zmieniany 2 razy.
-
000andrzej
- Użytkownik
...A najlepiej to jakby ktoś miał gotową prezentację...
Na www.skrypt.pl pewnie byś coś znalazł, ale będzie czynny dopiero od listopada.
Kolega zapodał Ci gdzie możesz szukć informacji, ja zaproponowałem układ treści, reszta należy do Ciebie.
Są też książki z radiotechniki, gdzie znajdziesz wiele ciekwych wiadomości. Trzeba tylko wybrać co ważniejsze i posklejać do kupy.
Na www.skrypt.pl pewnie byś coś znalazł, ale będzie czynny dopiero od listopada.
Kolega zapodał Ci gdzie możesz szukć informacji, ja zaproponowałem układ treści, reszta należy do Ciebie.
Są też książki z radiotechniki, gdzie znajdziesz wiele ciekwych wiadomości. Trzeba tylko wybrać co ważniejsze i posklejać do kupy.