Jest to budynek produkcyjno-biurowy. 6 pięter. parter obecnie stoi pusty, ale szykujemy sie do wynajęcia go jakiemuś sklepowi spożywczemu/delikatesom, ewentualnie coś innego, bank etc. 2 i 3 piętro to szwalnia - maszyny do szycia, krojenia bel materiału. 4,5 i 6 to produkcja, drobnych elementów metalowych, elektronicznych. Nie wiem dokładnie ile te wszystkie urządzenia pobierają energii, ale nie są to żadne kolosy. głównie są wielkości maszyn do szycia. cos w tym stylu. nie odpisywałem długo, ale temat powrócił. do piątku musimy złozyc wniosek. dzięki wszystkim za pomocjoon pisze: Napisz jakie jest przeznaczeniu budynku wtedy więcej mogę pomóc. Też mieszkam i pracuję w tym zawodzie w Warszawie więc coś może się wymyśli
moc przyłączeniowa
- joon
- Użytkownik
- Kontakt:
Przejdź się przez budynek, pospisuj jakie odbiory są i jakie mają moce. Coś mi się jednak wydaje że moc przyłączeniowa będzie bardzo bliska sumie mocy wszystkich odbiorników zainstalowanych w budynku. No i należy dodać jeszcze rezerwę mocy jeśli znajdują się w budynku maszyny produkcyjne które z czasem mogą zostać zmodernizowane na bardziej prądo-żerne...
Nie napisałeś również nic na temat ogrzewania, nie jest czasem tak że w Pozdrawiam i powodzenia. Na PW zostawiam namiary na siebie jakbyś miał jakieś problemy.
Nie napisałeś również nic na temat ogrzewania, nie jest czasem tak że w Pozdrawiam i powodzenia. Na PW zostawiam namiary na siebie jakbyś miał jakieś problemy.
mhm. w piątek przejde się po budynku to pospisuję. mam się pytać po prostu o każde urządzenie tak? z czajnikami, tosterami włącznie
Ogrzewanie jest gazowe. 2 piece Hoval. tak jak pisałem wcześniej, poprzednia moc przyłączeniowa była ustalona na 30kW. Nie było do tej pory żadnych problemów w dostawach prądu. We wniosku możemy wpisać max 40kW.
dzięki za namiar, jak będę się z tym wybitnie motał to przedzwonię
Ogrzewanie jest gazowe. 2 piece Hoval. tak jak pisałem wcześniej, poprzednia moc przyłączeniowa była ustalona na 30kW. Nie było do tej pory żadnych problemów w dostawach prądu. We wniosku możemy wpisać max 40kW.
dzięki za namiar, jak będę się z tym wybitnie motał to przedzwonię