Elektronika dla juniora (i seniora)
Elektronika dla juniora (i seniora)
Rusza od stycznia nowy cykl w EdW pod nazwą "Elektronika dla juniora (i seniora) czyli elektroniczne przedszkole" autorstwa Piotra Góreckiego - jakość więc w 100% gwarantowana.
Nie byłbym aż tak krytyczny, cóż ciężko coś "nowego" wymyślić jeśli chodzi o naukę zupełnych podstaw, a red. Górecki ma jednak do tego talent i dla mnie nawet jak będzie tam dużo z poprzedniego cyklu nie stanowi to wady, a wręcz przeciwnie.
Nieraz mnie zastanawia dlaczego nie doceniamy naszych czasopism technicznych przeznaczonych dla dzieci i młodzieży, a potrafimy się zachwycać niejednokrotnie np bełkotem na YT?
Nieraz mnie zastanawia dlaczego nie doceniamy naszych czasopism technicznych przeznaczonych dla dzieci i młodzieży, a potrafimy się zachwycać niejednokrotnie np bełkotem na YT?
Nawet samo czasopismo staje wtórne jak publikuje układy z sprzed ładnych paru lat. No ale powiedzmy że są pewne nieśmiertelne konstrukcje które, warto co jakiś czas przypomniećtom5555 pisze:Pewnie "Ośla łączka" przedrukowana pod nowym tytułem. Ostatnio autorzy tekstów EDW nie są niestety już tak kreatywni jak kiedyś.
Szkoda że redakcja nie poszła np. w ARDUINo. Fajne i popularne środowisko.
-
shaslyk135
- -
Ja myślę, że warto dobrze zrozumieć działanie podstawowych układów, a później dopiero zabierać za poważniejsze. Czytam EdW od roku i w każdym numerze jest masa ciekawych rzeczy do poczytania. Nawet jeśli wydaje mi się że temat został wyczerpany to jednak zawsze czegoś nowego się dowiaduję i to mi się podoba w tym czasopiśmie 
Jeśli chodzi o podstawy to fajnie że co jakiś czas pojawia się nowy cykl. Wszak ludzie rodzą się wciąż i większość nie będzie wracać do podstaw sprzed lat lecz wolała będzie coś z podstaw teraźniejszych.
Podstawy to zawsze podstawy jeśli piszemy o prawach Ohma i jemu podobnych, ale są też trochę inne podstawy a te zmieniają się co jakiś czas. Mam na myśli że kiedyś podstawami były lampy i układy na nich, później podstawami były tranzystory i układy im towarzyszące, dzisiaj podstawami są przeróżnej maści procesory i związane z nimi układy.
Swoją drogą, jaka jest vena prenumeraty EdW w wersji pdf ?
Podstawy to zawsze podstawy jeśli piszemy o prawach Ohma i jemu podobnych, ale są też trochę inne podstawy a te zmieniają się co jakiś czas. Mam na myśli że kiedyś podstawami były lampy i układy na nich, później podstawami były tranzystory i układy im towarzyszące, dzisiaj podstawami są przeróżnej maści procesory i związane z nimi układy.
Swoją drogą, jaka jest vena prenumeraty EdW w wersji pdf ?
Przepraszam ale właściwie o co pytasz? Słowo wena (nie vena, no chyba że z łacinymatrix pisze:....Swoją drogą, jaka jest vena prenumeraty EdW w wersji pdf ?