Wzmacniacz głośnikowy

Jesli jesteś początkującym elektronikiem, to tu z pewnością znajdziesz pomoc. Miejsce dobre do dyskusji nad podstawami elektroniki w zakresie teorii i praktyki.
Awatar użytkownika
thereminator
-

Post autor: thereminator » 16 cze 2011, 13:56

e-lektryk pisze:W tym urządzeniu nie podoba mi się radiator z wiatrakiem - jest to chyba nietypowe rozwiązanie we wzmacniaczach - ja nigdy przed tym takiego wzmacniacza nie widziałem.
Też nigdy nie widziałem wzmacniacza z wiatrakiem, pewnie dlatego, że takowe nie istnieją, w przeciwieństwie do tych z wentylatorami. :mrgreen:

Awatar użytkownika
tom5555
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tom5555 » 16 cze 2011, 19:46

Jeżeli zastanawiasz się nad kupnem gotowego wzmacniacza, to mam do sprzedania Wzmacniacz SCHNEIDER .

Awatar użytkownika
e-lektryk
Użytkownik

Post autor: e-lektryk » 18 cze 2011, 1:55

thereminator Czepiasz się, bo potocznie obu słów używa się zamiennie, może nie jest to do końca poprawne, ale skoro domyśliłeś się o co chodzi oznacza to, że błędna nazwa się jednak przyjęła.

tom5555 A ten sprzęt to z jakiejś wystawki? Myślę, że gdybym przetrząsnął kontener koło domu to znalazł bym coś równie użytecznego, mimo wszystko dziękuję za dobre chęci.

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Kontakt:

Post autor: timo66 » 18 cze 2011, 16:36

e-lektryk pisze:thereminator Czepiasz się, bo potocznie obu słów używa się zamiennie, może nie jest to do końca poprawne, ale skoro domyśliłeś się o co chodzi oznacza to, że błędna nazwa się jednak przyjęła.
ehem
włóż sobie wiatrak w komputer , czy tam wzmacniacz

Tak wygląda wiatrak
a tu wentylator http://pl.wikipedia.org/wiki/Wentylator

a "potocznie" to chyba nie widzisz różnicy w słowach :razz: Zastanawia mnie jeszcze czemu ciągniesz ten temat ? Do sklepu za daleko czy jak ?

edit: to jakiś bug , bo samo wskoczyło - wytłuszczony nick albo jak :shock:
Ostatnio zmieniony 18 cze 2011, 17:35 przez timo66, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
tom5555
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tom5555 » 18 cze 2011, 17:20

tom5555 napisał/a:
thereminator Czepiasz się, bo potocznie obu słów używa się zamiennie, może nie jest to do końca poprawne, ale skoro domyśliłeś się o co chodzi oznacza to, że błędna nazwa się jednak przyjęła.
Małe sprostowanie, ja tego nie napisałem.

ODPOWIEDZ