Zaproszenie na Forum elektroniczne

Tutaj będą przenoszone tematy, którymi dalej nie warto się zajmować, co jakiś czas zawartość tego forum jest kasowana.
Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 20 cze 2011, 11:46

Myślę że "rynek" for tego typu jest nasycony. Musiałbyś naprawdę zrobić coś nowego jak np stworzyc platwformę elerningową z kursami dla elektroników (sam o czymś takim myślałem ale za mało czasu mam) ale to wymaga kupę czasu i wiedzy swojej albo współpracowników.
To forum istnieje od 2002 roku - wtedy je właśnie załozyłem jako dodatek do swojej stronu wówczas o adresie www.elektronika.qs.pl :) Za rok będzie 10 lat :shock:
Na poczatku kulało ale jak widać obecnie już dobrze sie usadowiło. Później namówiłem redaktora EdW do tego aby to forum stało sie częścią portalu EdW i jakoś poszło, kilka lat temu oddałem administrowanie w młodsze ręce i jest dobrze. W tej chwili elektroda, nasze forum, mocno kulejace forum ep i dość wyspecjalizowane ale fajne forum trioda sa według mnie dominujace i chyba pokrywają zapotrzebowanie w tym zakresie. Skieruj energie w innym kierunku - taka moja rada.

Awatar użytkownika
@elektronik@
-
Kontakt:

Post autor: @elektronik@ » 20 cze 2011, 11:55

No ale stworzyłem forum o takiej tematyce i nie chciało by mi się teraz na nowo zakładać drugiego. No to dodać coś na moje forum czy odjąć czy zostawić jak jest?

slawek55
Użytkownik

Post autor: slawek55 » 20 cze 2011, 12:21

Dodam swoje trzy grosze.
Postaraj sie zrobic coś podobnego do Elektrody, z tym że w bardziej ludzki sposób. Chodzi mi o to, że elektroda to fajne forum, z tym że są tam, delikatnie mówiąc, nawiedzeni moderatorzy, co nieuchronnie doprowadzi to forum do klęski i może uda Ci się wypełnić lukę po niej.

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 20 cze 2011, 13:53

Trochę zweryfikuję wypowiedz kolegi wyżej. Elektroda na dzień dzisiejszy nie jest już Forum, tylko portalem handlowo-usługowym. A ci tgz. "nawiedzeni moderzy" to porostu osoby związane bezpośrednio lub pośrednio z firmami / serwisami powiązanymi z danymi działami, które wykorzystują pozycję modera do praktyk monopolistycznych. nie mówiąc wprost do nabijania sobie kapuchy.
Ps. JA za starcie właśnie z takim moderatorem, któremu powiedziałem wprost że robi w banbuko gościa, aby skroić go z kasy na swoim serwise, wyleciałem z Elektrody, za uwaga !! Naruszenie regulaminu, w kwestii błędów ortograficznych, w 3 kolejnych postach. Które oczywiście poleciały do kosza.
Na szczęście Administrator jest tam w miarę OK i przywrócił mnie warunkowo, lecz nie zmienia to faktu żę przestałem się całkowicie udzielać na tym forum. Jak już to wysyłam do kogoś PW, albo emali, jak widzę że próbują go skroić z kasy sprytni serwisanci.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2011, 14:00 przez kayron, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 20 cze 2011, 13:57

Proponuję zrobić forum o tematyce telekomunikacyjnej (nie komórki ani operatorzy tylko technikalia). For o tematyce elektronicznej w Polsce jest cała masa, a takiego jak napisałem - żadnego.

Z taką tematyką masz szansę się wybić.
Dokładniej opisałem to tutaj: https://forum.elportal.pl/viewtopic.php?t=10705

slawek55
Użytkownik

Post autor: slawek55 » 20 cze 2011, 14:39

Wiesz ja dostałem upomnienie tylko za to, że napisałem wprost ze gościu jest kłótliwy. Bo takie bzdury wypisywał, że nie dało sie tego czytać. Zamiast jego ukarać, ja dostałem.
Wiec Życzę im z całego serca podążania w tym kierunku w którym idą, choć źle nie wolno życzyć, robię to wyjątkowo i po raz pierwszy. Szkoda czasu i zdrowia (nerwów).

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 20 cze 2011, 17:52

@elektronik@ pisze:No ale stworzyłem forum o takiej tematyce i nie chciało by mi się teraz na nowo zakładać drugiego. No to dodać coś na moje forum czy odjąć czy zostawić jak jest?
Opanuj się i zmień tok myślenia. Jak tak patrzę co piszesz to wydaje mi się, że i tak za parę miesięcy Ci się zabawa znudzi i zajmiesz się czymś innym. Podsumowanie: nie zmieniaj nic na tym forum bo i tak nic z tego nie będzie.

Panowie, proszę nie zmienić tego tematu w obrzucanie błotem elektrody. Jeśli już, to założyć oddzielny temat w tym celu :P

slawek55
Użytkownik

Post autor: slawek55 » 20 cze 2011, 18:17

Ja ze swojej strony przepraszam, poniosło mnie.
A pisanie na temat elektrody nie ma sensu bo nic da.

Awatar użytkownika
@elektronik@
-
Kontakt:

Post autor: @elektronik@ » 20 cze 2011, 20:24

No nie przeginajta, jestem opanowany! Poprostu założyłem Forum o takiej tematyce bo interesuje się tą dziedziną i jak rozwinie się to dobrze a jak nie to Trudno! Co do elektrody, to owsze. Wiecznie dostaje jakieś głupie upomnienia za ortografię, a przecież nie popełniam błędów ortograficznych. W gimnazjum miałem 5 z ortografii:-). Dziwni Ci moderatorzy na elektrodzie!
PS - nie zamierzam zostawić tego w spokoju, nie znudzi mi się!

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: joon » 22 cze 2011, 12:57

@elektronik@ pisze:Ja założyłem forum o takiej tematyce dlatego że interesuję się Elektroniką no i Komputerami.
@elektronik@ pisze:Schemat wzmaka estradowego czy jakieś korektory 8 kanałowe, bo taki schemat ma bardzo dużo połączeń, ścieżek. Ale jakieś prostrze, np. Wzmak na tda7056, 2003 czy tam jeszcze jakieś to pomału radzę sobie.
@elektronik@ pisze:Właśnie chciałbym żeby Forum rozwijało się tak jak jest - czyli o komputerach i elektronice. No nie wieżę że nie ma na nim nic o Elektronice?. Jest dział Audio, Telewizja, itp. A może zmienić nazwę działu Dla początkujących na np. Podstawy Elektroniki?
@elektronik@ pisze:Z tego co wiem to forum Eres.alpha.pl jest w miarę możliwości. Choć tam zdaję mi się że są trochę .. bardzo trochę ''przemądrzali''!
Jestem użytkownikiem eresa i twoje wypowiedzi bardzo przypominają mi wypowiedzi użytkownika wielokrotnie banowanego, który wielokrotnie zakładał nowe konto a niedawno napisał żeby go nie banować że już zmądrzał ;)

Co do forum: reklamy już nie przeszkadzają, ale treść nie powala. Teksty ściągnięte z wiki to nie to samo co teksty użytkowników. Zresztą forum na którym większość postów napisała ta sama osoba to nie forum tylko testament wg mnie.

Jak koledzy wyżej napisali: popatrz na elektrodę, diodę, elportal no i eresa, dla mnie w zasadzie tylko te fora liczą się (tylko w odwrotnej kolejności niż zapisałem ;P ). I tak jak już napisał Pikczu, ja również często wpadam na forum właśnie z sentymentu. Praca, hobby a doba jest krótka :/

[ Dodano: 2011-06-22, 13:58 ]
c4r0 pisze:Panowie, proszę nie zmienić tego tematu w obrzucanie błotem elektrody. Jeśli już, to założyć oddzielny temat w tym celu :P
dobre ;)

Awatar użytkownika
@elektronik@
-
Kontakt:

Post autor: @elektronik@ » 22 cze 2011, 13:24

A witam kolego joon:-). Zgadza się to Ja, tu się zarejestrowałem bo tam dostaję bana i nie mogę w żadnej sprawie związanej z Elektroniką otrzymać pomocy! A tu przynajmniej nie dostaję ''narazie'' bana:-). Na eresie jestem już od 2 dni zarejestrowany i nikt mi narazie nie usunął konta, i bardzo się cieszę!
Forum to Forum, nieważne kogo są posty a kogo nie. A nazwa powinna moim zdaniem być w skrócie, czyli - ElektroKomp - elektronika i komputery. Czyż nie prawdasz:-)?

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: joon » 22 cze 2011, 14:26

Tu cie nikt nie zbanuje, najpierw są ostrzeżenia, później urlop a ban na końcu ;P

Co do pytań i odpowiedzi: dostawałeś rzeczowe odpowiedzi które nie satysfakcjonowały Cię i próbowałeś wyważać otwarte drzwi w każdym przypadku.
Żaden ban nie był bez powodu, tak samo jak kasowanie postów ;)
@elektronik@ pisze:Forum to Forum, nieważne kogo są posty a kogo nie.
Forum to miejsce gdzie członkowie wypowiadają się na określone tematy. Zakładając gotowe forum na starcie przegrałeś według mnie. Sam kiedyś chciałem "mieć" swoje forum ale poddałem się. Jeżeli chcesz sprawić żeby forum ożyło zachęć znajomych do odwiedzania i pisania na tym forum, jeśli autorem wszystkich tekstów jest jeena osoba to tak jak pisałem wyżej- to testament nie forum.
@elektronik@ pisze:Na eresie jestem już od 2 dni zarejestrowany i nikt mi narazie nie usunął konta, i bardzo się cieszę!
Bo w tym czasie napisałeś jednego posta który o dziwo nikogo nie zdenerwował ;P

Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Pikczu » 22 cze 2011, 16:19

Jak tak dalej pójdzie tu też nie długo dostaniesz bana :)
Początki masz dobre O TU

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 22 cze 2011, 17:38

joon pisze:Teksty ściągnięte z wiki to nie to samo co teksty użytkowników.
To nie tylko nie jest dobre i nie poprawia wcale jakości forum. Normalny człowiek jak na to patrzy to mu żal, i czuje się jedynie zniechęcony do takiego forum... Nie wspominając, że jest to bezsensowne powielanie ogólnodostępnej treści internetu i może nawet podchodzi pod plagiat, jeśli źródło nie jest podane.

Awatar użytkownika
@elektronik@
-
Kontakt:

Post autor: @elektronik@ » 22 cze 2011, 18:50

Tutaj mnie nie zbanują prawda chłopaki:-).
Dobra, jakie jest takie jest, nazwę tylko skrócę. Już mam 8 userów a było 4.

Zablokowany