Protel DXP Marek Smyczek

Tu możemy wymieniać się swoimi opiniami na tematy książek i czasopism związanych z elektroniką oraz podawać interesujące adresy stron internetowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
seweryn
Użytkownik
Kontakt:

Protel DXP Marek Smyczek

Post autor: seweryn » 18 lis 2007, 11:54

Chciałbym szczeże nie polecić Wam tej książki!!! Na okładce pisze: "symulatorem obwodów elektrycznych" - nie ma nawet jednego działu opisującego symulację. W książce opisano czynności do których każdy elektronik doszedłby sam po pierwszym włączeniu protela. Więcej idzie się nauczyć czytając kurs z EdW dla Protela 99. I ta książka kosztuje 59zł!! Jak dla mnie to legalna kradzież!!

Awatar użytkownika
gwozdex
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: gwozdex » 18 lis 2007, 12:24

Ja też miałem kiedyś inna ksiązkę tego autora ( poświęconą Protelowi 99SE) i również nie jestem zachwycony... Delikatnie mówiąc...

Awatar użytkownika
seweryn
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: seweryn » 18 lis 2007, 13:11

Moim zdaniem to jak pisać książkę to już poto żeby ktoś miał z niej pożytek a nie na okładce wielce reklamować a w środku autor pisze o nazwie okna która jest po wybraniu danej opcji. Żenada!!

Z drugiej strony mistrzoską książkę napisał dr Jerzy Grębosz pt. "Symfonia C++ standard". Jest to najlepsza książka jaką czytałem.

Autorzy takich "dzieł" jak "Protel DXP pierwsze kroki" powinni na kolanach do Częstochowy iść( z Przylądku Dobrej Nadziei :) )

Awatar użytkownika
robson
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: robson » 19 lis 2007, 9:40

Autorzy takich "dzieł" jak "Protel DXP pierwsze kroki" powinni na kolanach do Częstochowy iść( z Przylądku Dobrej Nadziei :) )
No to Ci się udało:) Sorki ale nie mogłem się powstrzymać. Się uśmiałem:)

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Re: Protel DXP Marek Smyczek

Post autor: radzio » 19 lis 2007, 21:17

seweryn pisze:książce opisano czynności do których każdy elektronik doszedłby sam po pierwszym włączeniu protela.
W końcu są to "pierwsze kroki" a nie "Dla zaawansowanych".
Opis ze ksiązki strony wydawnictwa :
W książce zawarto łatwy w przyswojeniu kurs, który krok po kroku prowadzi Czytelnika po "zakamarkach" tego niezwykle rozbudowanego pakietu. Dzięki niemu można poznać sposoby obsługi i konfigurację edytorów schematów, płytek drukowanych i elementów bibliotecznych. Większość zagadnień zilustrowano przykładami, które ułatwiają samodzielnie przetestowanie możliwości pakietu.
Spis treści też jest dostępny na stronie wydawnictwa.

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 25 lis 2007, 10:41

W ciągu ostatnich kilku lat dostawałem sporo pytań dotyczących prostych zagadnień związanych z obsługą programów Protel, CM2000 itp. Te "proste zagadnienia" wcale nie były takie proste dla pytających i dla nich są takie właśnie książki :) a nie dla "starych wyjadaczy". Inna sprawa że ceny mogłyby byc trochę niższe chociażny kosztem pieknych okładek jakie wyróżniają pozycje wydawane przez BTC.

ODPOWIEDZ