Forumowe zawody o tytuł przodownika

Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.
Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Forumowe zawody o tytuł przodownika

Post autor: radzio » 30 lis 2006, 22:16

Coraz częściej w stopkach userów można przeczytać
Osiągnałem xxx godzin
Osiągnałem xxx postów
Osiągnałem xxx postów dziennie
Kto mnie pobije
Czemu to ma służyć? Jakaś niezdrowa rywalizacja? Wyścig szczurów o tytuł przodownika? Nie liczy się ilość, tylko jakość postów, zwłaszcza po ostatnim wysypie pokemońskich postów. Nie sztuką jest pisać po 20 postów dziennie o przysłowiowej "d... Maryny" tak więc drodzy Userzy, nie prowadźcie pojedynków na ilość postów tylko na ich jakość.

Awatar użytkownika
misha89
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: misha89 » 30 lis 2006, 22:39

Calkowicie sie z Toba zgadzam Radzio. Denerwuja mnie posty typu "O co kaman" albo o jakis wypiekach. To jest forum elektroniczne na ktorym pisze sie na powazne tematy a nie o pokemonach. Dobrze ze w koncu ktos zwrocil na to uwage.

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 01 gru 2006, 12:40

misha1024 pisze:Calkowicie sie z Toba zgadzam Radzio. Denerwuja mnie posty typu "O co kaman" albo o jakis wypiekach. To jest forum elektroniczne na ktorym pisze sie na powazne tematy a nie o pokemonach. Dobrze ze w koncu ktos zwrocil na to uwage.
Ale na tym forum jest dział w którym można poruszać tematy nie związane z elektroniką i po to to jest...
Z resztą którą napisał Radek oczywiście się zgadzam.

GVolt
Użytkownik

Post autor: GVolt » 01 gru 2006, 14:02

End pisze:Ale na tym forum jest dział w którym można poruszać tematy nie związane z elektroniką i po to to jest...
Z resztą którą napisał Radek oczywiście się zgadzam.
Tak, ale często się zdarza, że ktoś wpada i pisze całkowicie nie na temat. Wygląda to tak jak ktoś by chciał sobie ponabijać postów, a przecież i tak one nic nie dadzą. Tutaj się nic nie odblokuje po napisaniu X postów :idea: (no chyba, że coś jest o czym nie wiem :PP)

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 01 gru 2006, 14:06

Każdy dobrze wie o co chodzi z licznikiem postów - po prostu on pokazuje aktywność użytkownika na forum. Nie mówię o tych co pisali, byli aktywni i nagle przestali pisać a mają dużo postów.

Nie należy się przejmować tym licznikiem, ja nie wiem po co te zawody, na elektrodzie rozumiem... są punkty itp. i ludzie kombinują.

Też macie czym się przejmować...

GVolt
Użytkownik

Post autor: GVolt » 01 gru 2006, 14:17

End pisze:Też macie czym się przejmować...
Niby tak, ale chodzi o to, że posty nie wnoszące nic do dyskusji tylko zaśmiecają forum. Później jak ktoś chce znaleźć coś wartościowego to musi szukać w tej niepotrzebnej stercie śmieci. Dobrze, że radzio zwrócił na to uwagę, może ci co piszą te niepotrzebną posty się opamiętają i zaczną wnosić do dyskusji coś co naprawdę się może przydać.

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 01 gru 2006, 14:36

W taki razie prosimy użytkowników forum o zgłaszanie postów które ich zdaniem nie mają żadnej wartości.
My już będziemy wiedzieli co z tym dalej zrobić.
Załączniki
zgloszenie.PNG
zgloszenie.PNG (3.43 KiB) Przejrzano 13958 razy

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 02 gru 2006, 9:43

Taki wyścig szczurów nie ma sensu. Wiadomo, że Administrator będzie miał postów najwięcej - i nic tego raczej nie zmieni. A czasu spędzanego na forum będzie miał najwięcej zawsze Moderator.

DOTARŁO! :evil:

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 02 gru 2006, 11:10

misha1024 pisze:Denerwuja mnie posty typu "O co kaman" albo o jakis wypiekach
No cóż to tylko tak, żeby było śmiesznie. :) bo jak przypucszczam tu chodzi ewidentnie o mój temat :)

Co do tematu: Myśle, że nikt nie pisze postów zupełnie bez sensu, tylko po to żeby nabić licznik. Takie posty zostaną usunięte. Więc nawet jeśli ktoś chce osiągnąć wysoki wynik w ilości postów to raczej stara się pisać jakoś z sensem. Czy w tym jest coś złego? Jeśli licznik motywuje go do częstszego pisania to chyba nie jest źle?

Awatar użytkownika
kamil_snk
-

Post autor: kamil_snk » 02 gru 2006, 12:08

To forum to nic w porównaniu z forum mojego gimnazjum. Tam 5 postów w tym samym temacie pod rząd to norma. Najlepsi w niecałe 2 dni mają już po 70 postów, a forum ponad 650.

Awatar użytkownika
Anax
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Anax » 02 gru 2006, 15:48

A nie idzie zrobić by np. posty w temacie 1-szy post nie były nabijane do licznikia? Bo temat luźny - rozumiem, tylko w końcu dojdzie do jakiś masowych bezsensownych wywodów, jak to kolega ładnie określił
radzio pisze:"o d... Maryny"
.

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 02 gru 2006, 20:12

Kulpina pisze:Jeśli licznik motywuje go do częstszego pisania to chyba nie jest źle?
To nie licznik powinien motywować do brania udziału w dyskusji. To raczej chęć podzielenia się własnym doświadczeniem - bądź nawet "suchą" wiedzą - w poruszonym temacie powinna być najważniejszym kryterium przy podjęciu decyzji: Pisać czy nie pisać?

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 03 gru 2006, 11:37

A jak już napisze i komuś pomorze to licznik go """"wynagradza"""""

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 03 gru 2006, 16:19

Wszyscy Ci którzy są na tym forum od dłuższego czasu i wszyscy Ci którzy zaglądają tutaj codzienne dobrze wiedzą kto pisze z sensem i dla niego licznik to po prostu licznik.

Awatar użytkownika
Aro
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Aro » 03 gru 2006, 21:25

End zgadzam się z tobą. Tylko jakiś nowy użytkownik będzie się sugerował iloscią postów. Każdy, stały forumowicz dobrze wie kto pisze lepiej a kto gorzej.

Zablokowany