Sklep AVT i papier kredowy

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bogdan 6
-

Sklep AVT i papier kredowy

Post autor: Bogdan 6 » 04 cze 2010, 16:35

Czy sklep AVT mógł by sprzedawać tak popularny wśród elektroników papier kredowy. Było by to bardzo wygodne kupić przez internet wszystko w jednym miejscu a nie szukać po sklepach papierniczych czy hurtowniach.

Należało by wybrać najbardziej odpowiedni gramaturą i sprzedawać pakowane po 10szt. lub więcej.

Jak myślicie dobry to pomysł ?

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 04 cze 2010, 19:45

Nie wiem szczerze mówiąc, kredowy papier w mojej zapadłej dziurze można kupić bez problemów, wiec nie sądzę że jest to jakiś wielki problem.
Dla mnie osobiście lepszym rozwiązaniem byłoby przeorganizowanie strony sklepu w taki sposób że zamawiając wiem czy dany element, towar jest na stanie, a nie czekam potem 3-4 tygodnie w pustce, bo nawet nie chce się im przysłać mejla że realizacja się opóźni z powodu braków magazynowych.
Dla mnie na dzień dzisiejszy pod względem szybkości i jakości obsługi wzorem jest TME, czy nawet firma Piekarz.

Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: matrix » 04 cze 2010, 20:22

jest jeszcze kilka alternatyw dla papieru kredowego. na przykład folia do drukarek. gdzieś było opisane jak się wykonuje płytki za pomocą takiej folii.

ja natomiast popieram kolegę keyron'a. poza tym wątpię by avt zawracało sobie głowę taką błahostką jaką jest papier kredowy. jaki z tego pożytek by mieli? z punktu ekonomicznego zupełnie nieopłacalne.

alaris
Użytkownik

Post autor: alaris » 04 cze 2010, 20:24

Bogdan 6 pisze:a nie szukać po sklepach papierniczych czy hurtowniach.
Poszukaj na Allegro. Można trafić na przyzwoity papier.

zaba
Użytkownik

Post autor: zaba » 04 cze 2010, 21:55

Alternatywa jest wytrawianie fotochemiczne, z folią bodaj, że jak z papierem tylko trzeba było wiedzieć, na której stronie nadrukować.

Widzę, że koledzy i tak nie mieszkają w tak zapadłej dziurze jak ja, u mnie nawet tego papieru nie maja jak ściągnąć. Jakim cudem?? Tego to ja już nie wiem

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ertew » 05 cze 2010, 19:23

Ja też popieram dodanie jakiejś informacji, co jest na stanie, a co wyszło i nie wróci.
W takim gąszczu ofert mogą być dwa podobne elementy z tą różnicą, że pierwszy jest a drugi był :sad:

Co do papieru, to w AVT mają folie do termotransferu, chyba zamiast papieru kredowego.

ODPOWIEDZ