sterowanie tel. komorkowym

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
peegy
-

sterowanie tel. komorkowym

Post autor: peegy » 20 lip 2012, 7:08

Witam
Mam pytanie jak pisac program na tel komorkowy aby było mozna sterowac nim poprzez blututh lub wyslac sms do urzadzenia poprzez aplikacje (widgeta) z telefonu z ekranem dotykowym. Np po wcisnieiu kontrolki na ekranie wysyla sms do urzadzenia z odpowiednim komunikatem, a urzadzenie odbiorcze na niego reaguje i wykonuje odpowiednie czynnosci zakodowane w tresci odebranego sms.

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 20 lip 2012, 16:33

Jeżeli to smartfon z Androidem na pokładzie to może nauczyć się pisać w basic4android? Ciekawy poradnik powstaje na tym forum

Passage
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Passage » 20 lip 2012, 17:26

Android - Java
iPhone - Objective C
Symbian - C++

Do każdego z systemów masz frameworki wraz z emulatorami, podstawa, to znać któryś z tych języków.

peegy
-

Post autor: peegy » 01 sie 2012, 9:12

Dzięki za info to jakie języki programowania to ja wiem
W nowej EdW jest wspomniane że będzie opis robota sterowanego blutythem
więc proszę o pomoc bardziej doświadczonych programistów, którzy już coś pisali i mogli by bliżej nakierowac na sposób takiego programowania

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 01 sie 2012, 9:36

peegy pisze:Dzięki za info to jakie języki programowania to ja wiem
W nowej EdW jest wspomniane że będzie opis robota sterowanego blutythem
więc proszę o pomoc bardziej doświadczonych programistów, którzy już coś pisali i mogli by bliżej nakierowac na sposób takiego programowania
A odwiedziłeś link który wyżej podałem? Tam cały czas jeden z kolegów opisuje krok po kroku jak pisać programiki na androida w tym komunikację po BT.

peegy
-

Post autor: peegy » 04 sie 2012, 23:52

Dzieki Wojtek za ciekawy link na ten temat
Mam takie pytanie wiesz może czemu blokują tematy pisane przez kol.ariek44
Widze że ma bardzo obszerną wiedzę na rozpoczynane tematy....
A może by tak zaprosic go na to forum??

A co do Androida i b4a mam pytane takie po co z markietu androida aplikacja bridge?
Czy jak napiszę aplikację w b4a i ją skompiluję to nie ma innego sposobu jej umieszczenia na urządzeniu i trzeba tylko przez ten most-bridge....

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 05 sie 2012, 6:11

Nie jest blokowany, tylko ten temat gdzie on pisze poradnik jest zablokowany aby nie "zaśmiecać" pytaniami. Na pytania powstał bliżniaczy temat z dopiskiem "dyskusja" i tam zadawaj pytania :) http://forum.atnel.pl/topic1282.html

ODPOWIEDZ