Jak strzelanie kulkami??

Tutaj będą przenoszone tematy, którymi dalej nie warto się zajmować, co jakiś czas zawartość tego forum jest kasowana.
Zablokowany
zaba
Użytkownik

Jak strzelanie kulkami??

Post autor: zaba » 30 lip 2010, 19:12

Może ten temat dziwnie brzmi, ale chciałbym się spytać czy nie wiedzą koledzy gdzie można kupić spusty, lub, jak kto woli mechanizmy do szczelania kulkami plastikowymi
(nie będę szczelał do gołębi)

Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 01 sie 2010, 18:00 przez zaba, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
haterkmp
Użytkownik

Post autor: haterkmp » 30 lip 2010, 19:30

ty zaba nie chodzi ci o STRZELANIE?

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 30 lip 2010, 19:48

1300zł i na broń.pl czy militaria.pl nie pamiętam już, można kupić w pełni działający pneumatyczny Kałasznikow AK47 na kulki.

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 31 lip 2010, 6:15

:arrow:
zaba pisze:jak kto woli mechanizmy do szczekania kulkami plastikowymi
Ciekawe jak się szczeka kulkami :mrgreen:

zaba
Użytkownik

Post autor: zaba » 31 lip 2010, 19:11

Sorki za błędy, ale wrzuciłem na Worda i jakoś nie sprawdzałem potem, dobra, ale czy niema gdzieś na stronach czegoś takiego, co mogłoby tak działać, albo skąd wziąć małe zaworki o dużej szybkości działania??

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 31 lip 2010, 21:19

Najprościej z maszyn które mają na pokładzie pneumatykę. Takie zawory produkuje FESTO, Mitsubishi i parę innych firm, tylko ceny raczej zniechęcające. Pomijając że do tego trzeba jeszcze reduktor ciśnienia.

Awatar użytkownika
haterkmp
Użytkownik

Post autor: haterkmp » 01 sie 2010, 13:15

a może kolega zaba zainteresował się coilgunem? wprawdzie wymaga raczej metalowych kulek ale konstrukcja prosta i ciekawa :)

[ Dodano: 2010-08-01, 18:29 ]
napiszę zatem ponownie :mrgreen: STRZELANIE
nie szczelanie ani szczekanie stszelanie... strzelanie

zaba
Użytkownik

Post autor: zaba » 01 sie 2010, 18:37

Sory teraz to dysortografia i dysleksja, polski nie jest moją mocną stroną.

Powiem może tak, planuje zbudować czołg nie za durzy nie za mały i zależało mi na strzelaniu najlepiej nabojami BB, do tego dobrym rozwiązaniem są naboje z sprężonym CO2, więc potrzebowałbym dwa zawory jeden ładowałby odrobinę gazu do komory a drugi spuszczał go przekazując energię na pocisk, magazynek można zrealizować za pomocą silniczka, albo mechanicznie, ale przydałyby się malusieńkie zawory elektryczne, powinny mieć do 2 cm, ale czy w ogóle jest sens szukać, czy jest szansa że jakaś firma wykona mi na zamówienie takie zawory. Coil gun to ciekawy pomysł, ale boje się, że dobre efekty osiągnę dopiero na długim dziale, a w planach są też małe, na których nie umieszczę zbyt dużo cewek

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 02 sie 2010, 14:29

zaba pisze:Sory teraz to dysortografia i dysleksja, polski nie jest moją mocną stroną.
Proszę się nie zasłaniać dysfunkcjami w zakresie pisowni - niestaranne pisanie postów to po prostu lenistwo. A z własnego doświadczenia wiem, że tak jest - mam stwierdzone powyższe "problemy"...
Proszę się bardziej postarać lub wykorzystać edytor tekstu z polskim słownikiem (np. Writer z darmowego pakietu OpenOffice), potem kopiuj/wklej i przynajmniej jeden problem z głowy.
Inną metodą jest skorzystanie z funkcji sprawdzania pisowni w przeglądarce (chociaż co do Opery, to nie wiem czy coś takiego jest).

Poza tym - temat ląduje w Śmietniku... z racji błędnej kategorii, niewielkiego związku z elektroniką i błędu w tytule.

Zablokowany