Problem z WLAN

Dyskusje na temat sprzętu, konfiguracji, sterowników i oprogramowania.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Doc Brown
Użytkownik

Problem z WLAN

Post autor: Doc Brown » 01 cze 2010, 23:27

Witam wszystkich :-)
Posiadam laptopa IBM ThinkPad T60 z wbudowanym WiFi i za każdym razem gdy chce się podłączyć do zabezpieczonej sieci (oczywiście legalnie), to mam problem. Intel ProSet wykrywa sieci bez zarzutu, ale gdy chce sie podłączyć pod którąś, to wyskakuje komunikat jak poniżej, z tym, że przycisku dalej po prostu nie widać :-(
Niezabezpieczone sieci działają normalnie :roll:
Poniżej screen, jak to wygląda:

Obrazek

Bardzo proszę o szybką pomoc.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
haterkmp
Użytkownik

Post autor: haterkmp » 02 cze 2010, 8:35

nie używaj tego programu tylko wbudowanego w xp menedżera. sprawdź kanał, klucz szyfrowania i sposób połączenia. na forum chip.eu ten temat był szeroko omawiany przez ich speców i jak widać nadal jest aktualny.

Awatar użytkownika
Doc Brown
Użytkownik

Post autor: Doc Brown » 03 cze 2010, 14:37

Windowsowy manager to poracha po całości przecież :neutral:
Windowsowy sie podpina bez problemu, od razu łączy z tą siecią, ale nawet nie woła o hasło, a to sieć zabezpieczona hasłem przecież. Aha i mimo podpięcia przez windowsowy manager i tak net nie działa przez WLAN :evil:

P.S. Laptop mojej znajomej (ten sam w którym lutowałem nowy kondensator) zadziałał od razu po zainstalowaniu Windowsa, sterowników i Intel ProSET. Odpaliłem WLAN w jej lapku, przez proSET wyszukałem sieci, podpiąłem sie do tej właściwej i od razu zadziałało, w moim mam ten sam program, stery są i nie działa :evil:

Awatar użytkownika
haterkmp
Użytkownik

Post autor: haterkmp » 03 cze 2010, 18:13

windowsowy musi zapytać o hasło chociaż raz przy konfiguracji i nie da się tego obejść. potem oczywiście jak już zna sieć i jest preferowana to łączy się bezpośrednio. aczkolwiek można to ustawić w taki sposób żeby pytał o nie za każdym razem kiedy łączy się z tą siecią. ludzie - wykorzystujcie to co macie a nie pakujecie do tego systemu jakieś śmieci i później jeździcie po nim jak po...

ODPOWIEDZ