Lightning Detectors

Poszukujesz schematu układu lub urządzenia, badź wzoru płytki do niego - pytaj. Na pewno ktoś Ci pomoże.
ODPOWIEDZ
frezzjer
-

Lightning Detectors

Post autor: frezzjer » 11 kwie 2009, 15:54

Witam!!!, szukam schematów wykrywaczy wyładowań atmosferycznych (wykrywaczy burzy: jak zwał tak zwał :) .

Może ktoś ma jakieś inne rozwiązania niż na stronie http://www.techlib.com/electronics/lightning.html (taki już zrobiłem)

W szkole konstruktorów był taki temat
http://www.edw.com.pl/pdf/k02/72_031.pdf
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2009, 9:22 przez frezzjer, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 11 kwie 2009, 16:30

Szukanie wszystkiego podanego na tacy to bardzo zły nawyk. Szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze z tym żeby ktoś pytał na forum o jakiś układ i pokazał przy tym 10 gotowych rozwiązań, ale narzekał że nie ma płytki więc mu nie pasuje... A jak w EP jest z płytką, to z kolei za skromny... No po prostu ręce opadają :neutral: Jak Cię protel straszy to zrób na uniwersalnej, nie widzę problemu. Zresztą, z tego co widziałem na stronach, które podałeś większość układów tam pokazanych jest właśnie na takich płytkach robiona.

frezzjer
-

Post autor: frezzjer » 11 kwie 2009, 16:58

c4r0 pisze:Szukanie wszystkiego podanego na tacy to bardzo zły nawyk. Szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze z tym żeby ktoś pytał na forum o jakiś układ i pokazał przy tym 10 gotowych rozwiązań, ale narzekał że nie ma płytki więc mu nie pasuje... A jak w EP jest z płytką, to z kolei za skromny... No po prostu ręce opadają :neutral: Jak Cię protel straszy to zrób na uniwersalnej, nie widzę problemu. Zresztą, z tego co widziałem na stronach, które podałeś większość układów tam pokazanych jest właśnie na takich płytkach robiona.

Gdybym miał takie pojęcie o elektronice jak Ty, to pewnie bym nie zakładał takiego tematu, że ręce opadają :mad: a układy mi pasują tylko z płytkami mi kiepsko idzie, ale faktycznie może na uniwersalce zrobię coś

ODPOWIEDZ