Pierwszy to wyświetlacz 9-MT-13, układ sterujący ma oznaczenie 8229XK D552C 079, co oznacza uPD552C.
Zespól ten był pewnie panelem jakiegoś programatora czasowego. Zawiera dodatkowo 12 LEDów i 18 przycisków, połączonych w matryce i wyprowadzonych na złącza, a nie podłączonych do procesora. Niestety nic więcej nie wiem.
Drugi zestaw to wyświetlacz 16-MT-55G, a układem sterującym jest PDPU1-2U 87CH70AF6484 9709EAI. Logo prawdopodobnie oznacza, że producentem jest Toshiba. Wiem jeszcze, że ten panel przedni pochodzi z video, niestety nie znam modelu. Do komplety dostałem płytkę z niebieskim złączem euro, procesorem Temic P-80C32-16 wlutowanym obok złącza i pamięcią EPROM w podstawce
Z trzecim jest już lepiej, pochodzi on z video Sanyo VHR-7100EE. Do kompletu mam obudowę bez mechanizmu, płytę główną i zasilacz. Wyświetlacz to 9-MT-73GAK, a sterownikiem jest M50958-294SP 102100 i po załączeniu zasilania działa
Nie chcę konstruować własnego sterownika, a rozpracowanie i uruchomienie obecnych sterowników ułatwiło by wykorzystanie tych wyświetlaczy we własnych konstrukcjach.
Czy ktoś z was spotkał się już kiedyś z czymś takim i udało mu się zmusić sterownik do współpracy? Czy trzeba przeprogramować mikroprocesor (o ile znajduje się w którymś z tych układów i jest wielokrotnego użytku), czy wystarczy podać odpowiednie dane w jakiś bardziej lub mniej typowy sposób?
Bardzo proszę o jakąś radę.