Witam,
piszę do WAS z zapytaniem o utowrzenie nowego działu na forum. Mianowicie chodzi mi o utworzenie działu, "Opis układów", bądź o innej nazwie. Dział miałby zajmować sie opisywaniem działania układów, gdzie doswiadczeni elektronicy zawieraliby swoje przemyślenia na temat działaniu konkretnych układów, pomagając tym samym początkującym, którzy poźniej chcieliby prześledzić działanie układu.
Może na początku najlepiej prześledzić układy z oślej łączki, które nie są dobrze opisane jak działają w tej serii.
Ta wiedza zostałaby na forum w formie postów o szczególnym nacisku opisywania działania układów (bloków układów, podzespołów między sobą). Śledząc dokładnie forum nie natknąłem się konkretnie na taki problem, aby łatwo i konkretnie uzyskać odpowiedzi na tego typu pytania. Jeżeli zostały znalezione to po wielu opcjach poszukiwania, korzystając z różnych możliwości układania słów kluczowych. Jednak natknąłem sie na wiele problemów ludzi obładowanych teoria (m.in JA), którzy właśnie nie moga przejsc tych pierwszych problemów jak zaczac analizowac układ od czego zaczac co załacza co, ktory tranzystor sie zatyka itp.
Co myslicie na ten temat?
Czy sa chetni do wziecia w tym projekcie udziału?