Edw 7/2008 AVT 2872 - witualna myszka pc

Jeżeli masz jakieś uwagi dotyczące bieżącego lub archiwalnych numerów "Elektroniki dla wszystkich" lub zauważyłeś błędy czy nieścisłości to jest to odpowiednie miejsce aby o tym napisać.
ODPOWIEDZ
kizdi
-
Kontakt:

Edw 7/2008 AVT 2872 - witualna myszka pc

Post autor: kizdi » 09 lis 2008, 20:58

Witam. Chcę zrobić wirtualną myszkę pc. Jest to kit AVT2872 a czy jest jakiś inny kit podobny do tego, bo coś słyszałem że są jakieś odpowiedniki... może ktoś ma inne schematy na taką myszkę. A jeśli nie to czy ktoś maił styczność z tym układzikiem? Czy jak kupie ten kit to tam jest tylko płytka i zaprogramowana atmega, czy jest do tego jeszcze akcelerometr? Następnym problemem jest układ EM84502ap szukałem w mojej starej myszce ale jest tam inny (ht82m398a) czy mógłbym go zastosować zamiast tamtego, oczywiście odpowiednio podłączając, patrzyłem na jego datasheet (http://www.digchip.com/datasheets/parts ... 2M398A.php) i jest prawie taki sam tylko jeszcze ma 2 dwie nóżki, ale myślę że dałoby się go podłączyć... Za odpowiedzi z góry dzięki.

wxw
-

Re: Edw 7/2008 AVT 2872 - witualna myszka pc

Post autor: wxw » 28 gru 2008, 16:50

kizdi pisze:Witam. Chcę zrobić wirtualną myszkę pc. Jest to kit AVT2872 a czy jest jakiś inny kit podobny do tego, bo coś słyszałem że są jakieś odpowiedniki... może ktoś ma inne schematy na taką myszkę. A jeśli nie to czy ktoś maił styczność z tym układzikiem? Czy jak kupie ten kit to tam jest tylko płytka i zaprogramowana atmega, czy jest do tego jeszcze akcelerometr? Następnym problemem jest układ EM84502ap szukałem w mojej starej myszce ale jest tam inny (ht82m398a) czy mógłbym go zastosować zamiast tamtego, oczywiście odpowiednio podłączając, patrzyłem na jego datasheet (http://www.digchip.com/datasheets/parts ... 2M398A.php) i jest prawie taki sam tylko jeszcze ma 2 dwie nóżki, ale myślę że dałoby się go podłączyć... Za odpowiedzi z góry dzięki.
Robiłem ten układ ale mi niedziała tak jak powinien to znaczy automatycznie kieruje kursor do prawego gurnego rogu.(pewnie źle ustawiłem fusebity w mikroprocesoże , zreszto niewiem szkoda mi już do tego nerwów).
zanim znalzłem EM84502ap rozwaliłem ponad 20 starych myszy.
jako akcelerometru uzyłem zamienika MXR7311GL , kupiony w seguro

ODPOWIEDZ