Alarm silicon bas nie uzbraja sie z pilota.

Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
ODPOWIEDZ
gacek38
-

Alarm silicon bas nie uzbraja sie z pilota.

Post autor: gacek38 » 16 cze 2008, 21:38

Witam mam taki problem . A mianowicie zamontowałem sobie używany alarm do samochodu silikon bas który nie chce sie uzbroić za pomocą pilota ( wymieniłem baterię) i nie wiem co może być uszkodzone ( może przekaźnik ?) Jak sadzicie ?

Jasam
Użytkownik

Post autor: Jasam » 16 cze 2008, 21:40

Hmmm. Dowolny element może być uszkodzony. Może więcej szczegółów?

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 17 cze 2008, 18:42

A pilot jest 100% sprawny?

Awatar użytkownika
miloo1
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: miloo1 » 02 lip 2008, 12:37

Ja mialem podobny problem. Ale dalej nie wiem co moglo się stać po prostu wyrzucilem alarm z samochodu i leży na szafce. Niby wszystkie przekaźniki u mnie byly ok

Awatar użytkownika
tom5555
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tom5555 » 03 lip 2008, 1:17

Po pierwsze jeżeli w pilocie jest trymerek, to spróbuj nim dostroić pilota do alarmu. Jeżeli to nie da rezultatu, to poszukaj w necie opisu programowania pilotów do tego alarmu. Oczywiście sprawdź czy dobrze wszystko podłączyłeś. Nie pamiętam jak jest w Siliconie, ale niektóre alarmy mają dwa plusy. Na próbę podłącz tylko zasilanie i sprawdź, czy po naciśnięciu pilota pojawiają się sygnały na wyjściach kierunkowskazów, ster. centralnym zamkiem i włączania czujników dodatkowych. Na wyjściu syrenki nie musi pojawić się sygnał. Na pewno nie będzie uszkodzony przekaźnik (w nich zazwyczaj wypalają się styki, a przekaźnik słychać), rozbierz centralę i zobacz czy nie jest zalana lub zaśniedziała płytka.

PS. Jeżeli to jest stary alarm i masz do niego tylko jednego pilota, to lepiej go wyrzuć i kup coś nowszego. Nowy alarm masz za stówkę. Stary alarm to ryzyko, bo nigdy nie wiadomo kiedy padnie.

ODPOWIEDZ