Ambitny pomysł, ale rozumiem cie ;P ja tez miewam dziwne pomysły ;P
Z tego co wiem,to nie wydaje mi sie, żeby trzeba było składać podanie do gminy na coś tak małego, myśle, że jedenakmimo wszystko potrzebujesz czegoś wiekszego zmierz sobie ile to jest 2 metry kwadratowe. Ale nawet jeśli nie trzeba by składać podania, to pomyśl o kosztach ;P
Cena pustaka grubości 6cm waha sie pewnie na poziomie 5zł raczej nei powinno być wiecej, bo 12cm kosztuje 7zł.
Licząc, ze zbudujesz warsztat na 2m kwadratowe wysokośki 2,5m i licząc, ze jedna ściana to drzwi, a druga to garaż obok, masz powierzchnie 2,5m x 3m (budujesz tylko 2 ściany) to daje 7,5m kw. pustaków. pustaki o których wspomniałem mają wymiary 60cm x 24cm,czyli jakieś 7 pustaków na metr kwadratowy. na koncu wyjdzie może inaczej, ale to uproszczone obliczenia

a wiec na 1 m kw. potrzebujesz pustaków za 35zł ok. co razy 7,5 da 262zł....
Jeśli cena pustakó cie nie przeraża, to dodaj do tego,z ę warsztat powinien być wiekszy bo 2 m kw to mało, że potrzenujesz drzwi,ale załóżmy, ze zdobedziesz gdzieś stare i nawet gdybyś nie tynkował tego warsztatu, to potrzebujesz bardzo sporo zaprawy murarskiej, a do tego jeszcze zadaszenie, które trza zrobić tak by nie spadło na łeb...
Na pocieszenie jeszcze, licząc, że pustak bedzie ważył ok.3kg, to potrzebujesz ich z 50,czyli 150kg...
wiekszość wartości jest orientacyjna, wg remontu, który ostatnio przeprowadzam w mieszkaniu i uwierz wniesienie kilku pustaków 12cm na 3 piętro jest dosyć ciężką robot ą, nawet jeśli budujesz warsztat "na ziemi" , ale zaprawa murarska + wynoszenie pustaków na wysokość 2m, to nie jest takie proste...
do tego ew. fundamenty, które mogą sie okazać potrzebne
Łatwiej po prostu przekonać rodziców, żeby pozwolili lutować w domu...
[ Dodano: 2008-05-03, 19:23 ]
zostałem wyprzedzony

no to odnośnie zgody się myliłem
a i wiekszosć cen i danych to jest tak orientacyjnie, ale mimo wszystko tanio nie bedzie...