Porównanie OrCad i Cadstar

Tutaj będą przenoszone tematy, którymi dalej nie warto się zajmować, co jakiś czas zawartość tego forum jest kasowana.
Zablokowany
Wojtek
Moderator
Kontakt:

Porównanie OrCad i Cadstar

Post autor: Wojtek » 28 lut 2008, 22:37

Prosiłbym jeżeli ktoś zetknął się z wyżej wymienionymi programami w sposób, że tak powiem profesjonalny, a więc posługiwał sie nimi przy bardziej zaawansowanych projektach o porównanie możliwości routerów w trybie ręcznym z szczególnym uwzględnieniem interaktywności przy prowadzeniu scieżek dokładaniu elementów na polach "polygon", sygnalizowaniu błędów itp. czyli chodzi o wszystko co ułatwia życie i przspiesza projekt. Stoję przed decyzją wyboru pomiędzy tymi dwoma programami bardziej skłaniam sie w strone OrCada ale Cadstar jest opcją tańszą. Mam wersje demo ale to nie jest to samo co pełne aktualne wersje.
..............................................
Generalnie bardzo dobrze znam inne programy (Protel, CM2000, stare wersje OrCada i Autotraxa i wiele innych ale juz obecnie nie stosowanych) i w sposób biegły się nimi posługuję dlatego nie prosze o porady dotyczące rozwiązań amatorskich i dotyczących innych programów niż te które wymieniłem, chodzi o odpowiedzi na konkretne pytanie które zadałem :).
Ostatnio zmieniony 02 mar 2008, 22:11 przez Wojtek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 29 lut 2008, 15:05

OrCAD top chyba Pakiet w skład którego wchodzi PSpice

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 09 mar 2008, 19:54

Proszę temat zamknąć. Mozna go również usunąć bo nic nie wnosi.

Zablokowany