programowanie basic
programowanie basic
czy znacie jakies dobre ksiazki do nauki bassica albo linki z przydatnymi stronami....
Kiedyś miałem taką - LINK - ale nie korzystałem zbyt wiele, wolałem uczyć się na przykładach. Ale ogólnie polecam to wydawnictwo. Do tego jak Aro napisał help jest bardzo przydatny, ale np. VB6 jest on jakiś poroniony. W VB5 był normalny, mam go na dysko więc jak chcesz mogę Ci wysłać.
- przemotronik
- Użytkownik
Miałem szczęście korzystać z książki, którą podałc4r0-polecam, całkiem fajna publikacja.
Jeżeli chodzi o Visuala, to w necie można znaleźć wiele kursów, chociażby ten (sam z niego wiele razy korzystałem):
http://www.vb4all.pl/teoria/teoria.htm
Jeżeli chodzi Ci o podstawy składni i interpunkcji tego przyjaznego języka, to gorąco polecam część poświęconą podstawom QB (QuickBasica) w Mikroprocesorowej Oślej Łączce autorstwa Piotra Góreckiego.
Jeżeli chodzi o Visuala, to w necie można znaleźć wiele kursów, chociażby ten (sam z niego wiele razy korzystałem):
Jeżeli chodzi Ci o podstawy składni i interpunkcji tego przyjaznego języka, to gorąco polecam część poświęconą podstawom QB (QuickBasica) w Mikroprocesorowej Oślej Łączce autorstwa Piotra Góreckiego.