PRAKTYCZNA realizacja programatora USB

To forum jest dla wszystkich pasjonatów mikrokontrolerów AVR Atmela. Wymiana doświadczeń i pomoc dla początkujących w pisaniu programów zarówno w C, Asemblerze jak i BASCOM. Zapraszam znawców tematu, aby pomogli wszystkim początkującym!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
matelektronik
Użytkownik
Kontakt:

PRAKTYCZNA realizacja programatora USB

Post autor: matelektronik » 17 kwie 2007, 10:30

Witam !!!

Mam zamiar zrobić sobie jakiś programator USB dla BASCOMa. Znalazłem kilka tematów na forum ale niestety w każdym temacie każdy wychwala jakiś programator ale nikt nie napisał ze zrealizował konstrukcje w praktyce. Jak wiadomo w Internecie można znaleźć setki projektów niestety nie jest to wiarygodne źródło wiedzy.

Chodzi mi w tym temacie o to, żeby każdy kto zrealizował taki programator podzielił sie swoimi uwagami i ewentualnie podał jakieś wiarygodne źródło ze schematem i ewentualnym wsadem (oczywiście programatora który wykonał i na którym pracuje). Jest to temat jak najbardziej na czasie ponieważ kończy sie era portów LPT i COM, które są zastępowane magistralą USB.

pzdr :)

tasza
Użytkownik

Post autor: tasza » 17 kwie 2007, 10:51

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 17 kwie 2007, 12:51

Jakiś czas korzystałem z AVR910 (na bazie noty Atmel'a) i przejściówki USB-RS - spisywało się to dobrze...

Ale od kiedy świta mi pomysł "klona" STK500 poprzedni układ został rozmontowany - czyli nie mam nic na USB...

ODPOWIEDZ