programator AVR pod usb
programator AVR pod usb
moglby ktos mnie pokierowac, skad moge zamowic jakas plytke ze schematami i opisem?? do tego jakies srodowisko w ktorym bedzie mozna programowac w C
radzio.dxp.pl Tam jest opisany programator AVR-910(RS232) z możliwością podłączenia do USB.
Proponuje programator AVRISP mkII, połączenie z komputerem przez USB i współpraca z AVR Studio 4.12 lub nowszy.
AVRISP mkII --> pdf
AVRISP mkII --> pdf
Re: programator AVR pod usb
Standard, czyli AVR Studio + WinAVR. Do tego programator współpracujący bezpośrednio z AVR Studio. Albo klon STK500 z mojej strony albo AVR Dragon, który oprócz programowania ISP oferuje równiez programowanie równoległe (bardzo przydatne przy zablokowaniu procesora) oraz debugowanie JTAG i debugWire (!) za 220zł.K3nNy pisze:do tego jakies srodowisko w ktorym bedzie mozna programowac w C
programator USB dla AVR AT90S2313
Szukam jakiegoś taniego i dobrego programatora do AVR (dokładnie AT90S2313) pod USB.
Zainteresowały mnie te dwa modele:
- AVR PROG II - USB za 35zł
- Programator AVR - 7 podstawek za 75 zł
Który wy byście wybrali i dlaczego, a może macie jakieś inne ciekawe propozycje (byle nie zrób to sam)?
Zainteresowały mnie te dwa modele:
- AVR PROG II - USB za 35zł
- Programator AVR - 7 podstawek za 75 zł
Który wy byście wybrali i dlaczego, a może macie jakieś inne ciekawe propozycje (byle nie zrób to sam)?
Tego drugiego nie polecam. O ile pamietam produkuje go firma Gotronik. Kupilem od nich ten programator i jedno co moge powiedziec to to ze nie chcem miec nigdy wiecej nic wspolnego z tak niekompetentnymi ludzmi. Mało tego ze sprzedali mi go bez instrukcji o ktora prosilem ponad tydzien i jej nie dostalem (mialo byc opisane jak poprawnie go skonfigurowac w bascomie) to jeszcze był niesprawny (nie wykrywał procesorów). Sobie kupilem potem taki jak w linku ponizej. Z tego programatora jestem bardzo zadowolony. Do jego oblsugi uzywam AVR OSPII
oto link:
http://www.allegro.pl/item290232343_290232343.html
oto link:
http://www.allegro.pl/item290232343_290232343.html