Czesc. Mam stary wzmacniacz/glosnik (?) Protech G30R i zwykly zestaw glosnikow komputerowych 2+1. Czy moge to polaczyc, tak zeby Protech robil za sobwoofer a te male glosniki za reszte "ukladu stereo"?> bo podlaczajac ten duzy glosnik do komputera bedzie dzwiek mono niestety :/
Btw, problem moze wydac sie deb***ny, ale mam dopiero 16 lat i o elektronice nie mam zbyt duzego pojecia
uklad do komputera?
jest masa sprzętu który na ogół może ze sobą współpracować - trzeba mieć jedynie odpowiednie kable i wiedze (aby na wejście wzm nie podpiąć wyjścia drugiego wzm - tzn nie bezpośrednio przynajmniej)
ten wzmacniacz/głośnik chcesz aby pracował na basach - powinien mieć większą moc niż te normalne głośniki ale z tym chyba nie ma problemu
jeżeli masz wyjście kanał lewy, prawy i bas (w sumie trzy) to niema najmniejszego problemu
jeżeli masz np. jednego mini jacka to już trzeba sobie (ja bym zrobił) sumator i filtr dolnoprzepustowy i to puścił na bas (nie wiem jak się toto pisze) - na wzmacniaczach operacyjnych 
chodzi o to że bas musi być najlepiej z obu kanałów i odfiltrowany aby to był bas
do komputera da się podłączyć praktycznie każdy wzmacniacz
ten wzmacniacz/głośnik chcesz aby pracował na basach - powinien mieć większą moc niż te normalne głośniki ale z tym chyba nie ma problemu
chodzi o to że bas musi być najlepiej z obu kanałów i odfiltrowany aby to był bas
do komputera da się podłączyć praktycznie każdy wzmacniacz