Switch
Switch
Witam mam takie pytanie czy ktos juz naprawial moze uskodzone porty w switchach(przelacznikach)? Aktualnie jestem w posiadaniu switcha d-link'a DES-1008D, z 8 portow dzialaja 3
Kupilem juz uszkodzony ale jestem ciekaw czy da sie go naprawic. Tzn sprawic aby reszta portow znow dzialala. Czy ktos ma moze doswiadczenie w naprawie akich urzadzen?
Re: Switch
Z praktycznego punktu widzenia najlepiej jest kupić nowy. Z naprawą mogą być pewne problemy. Jeżeli jest switch 10MB to takie małe switche zawierają się praktycznie w jednym dużym układzie, więc kłopot. Jeżeli switch jest 100MB, to statystycznie najprawdopodobnie masz uszkodzone układy typu PHY. Niestety takich układów nie da się kupić w kiosku ani nawet w dużym sklepie z elektronikąTreatle pisze:Witam mam takie pytanie czy ktos juz naprawial moze uskodzone porty w switchach(przelacznikach)? Aktualnie jestem w posiadaniu switcha d-link'a DES-1008D, z 8 portow dzialaja 3Kupilem juz uszkodzony ale jestem ciekaw czy da sie go naprawic. Tzn sprawic aby reszta portow znow dzialala. Czy ktos ma moze doswiadczenie w naprawie akich urzadzen?