Alarmy samochodowe... Wywiało? Gdzie kupić?

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mariusz_edw
Użytkownik
Kontakt:

Alarmy samochodowe... Wywiało? Gdzie kupić?

Post autor: mariusz_edw » 05 wrz 2005, 20:19

Witam.

Mam wrażenie, że... wywiało wszystkie alarmy samochodowe :idea:. We Wrocku, poszedłem do Axel'a, potem do Robotronika, pytam o alarmy samochodowe / centrale i... nic. Nikt nic nie wie. Wywiało. Szukałem też po necie. Też nie ma nic ciekawego. Teraz dostać autoalarm to tylko razem z montażem w serwisach samochodowych...

Mam nadzieję, że się mylę!

Z góry dzięki za namiary na sklepy we Wrocławiu, lub e-sklepy internetowe, w których można kupić samochodowe centrale alarmowe.

Awatar użytkownika
Tranzystor
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tranzystor » 06 wrz 2005, 18:35

Czy nie lepiej zrobić samemu sobie alarm? Będzie lepiej. Oczywiście nie jest to proste. Jeśli chodzi o czujnik to najlepiej na podczerwień. Jeszcze lepiej od razu z powiadomieniem na komórke ale to wyższa magia. Jest dużo pomysłów. Jeśli chodzi o sklepy to chyba tak nie dostaniesz może Ci się akurat poszczeęści.

mrq
-
Kontakt:

Post autor: mrq » 07 wrz 2005, 7:29

We Wrocławiu, to najlepiej przejdź się na giełdę elektroniczą w niedizele.
Jest tam kilka stoisk z alarmami, czujnikami, syrenami, kamerami...

Kamilkozi
-
Kontakt:

Post autor: Kamilkozi » 07 wrz 2005, 16:30

Ja mam bardzo dobre doświadczenia z alarmami firmy Proxima, na stronie Proxima - dystrybutorzy znajdziesz adres sklepu we Wrocławiu. W mojej opinii są to b.dobre i solidne alarmy. Polecam wersję ZK, ma wszystko czego można oczekiwać po typowym alarmie samochodowym.
Zdazało mi się zakładać także tańsze alarmy "no name" made in China, ale żaden nie był tak solidny jak proxima.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Pikczu » 23 sty 2006, 19:59

potwierdzam wypowiedz kolegi jesli chodzi o proxime doskonale alarmy
niemialem z nimi nigdy problemu choc czasem programowanie czujnikow zblizeniowych moze sprawiac trudnosci ale jak sie troszke pocwiczy problem znika :)
czesto tez uzywalem alarmow TYTAN MAX plus lub TYTAN MAX ultra
ale jakies 6 miesiecy temu producent zmienil cos w pilotach w wersi plus i niezabardzo chcialy dzialac ale to bylo 6miesiecy temu a teraz niewiem:(

Zablokowany