Panowie proszę o pomoc, radiomagnetofon JVC model PC - V 88 jak przestroić ? Zrobiłem prawidłowe wskazania na wyświetlaczu, natomiast w żaden sposób nie mogę ruszyć głowicy. Proszę o dorady i sugestie. Za wszystkie dziękuję.
Marek
JVC przestrojenie
-
Marek Gila
- -
Dzięki za podjęcie tematu, konwerter odpada , głowica zrobiona jest na TA 7358 P. Dzisiaj opanowałem częściowo tj. stroi mi w miarę właściwie ale brak jej czułości. Objawia się to tym iż przy przeszukiwaniu automatycznym nie zatrzymuje się na słabych stacjach i nie są to jednakowe stacje. Jak można proszę o ewentualne sugestie. Nadmieniam iż cyferki na wyświetlaczu są właściwe.
Marek
Marek
mgim jak jestes moderatorem to przestan w koncu z tymi z tym konwerterem . Wiekszosc głowic 99% przestraja sie kondensatorami , jak on zmienił czestotliwosc to tym bardziej nalezy przestroic głowice. A jesli chodzi o czułosc to musis zestroic obwody wejsciowe masz tam cewki które musisz zestroic . Ustaw recznie dwie stacje jedna dolna i jedna górna i stroi na maksymalny sygnał
-
Marek Gila
- -
Panowie, serdaczne dzięki za pomoc, zrobione. Wymieniłem cewkę na wejściu. Inna średnica i inny rdzeń chodzi po prostu super. Cewki które jeszcze nie tak dawno wymieniałem na inne, gdy robiło się stare pasmo w odbiornikach przywożonych teraz ta jedna wróciła do łaski. Sześciokrotna próba wyszukiwania automatycznego zakończyła się pozytywnie. Za każdym razem ta sama ilość stacji o tym samym poziomie, a czułość tak jak powinno być. Jeszcze raz dziękuje wszystkim.
Marek
Marek