szukam schematu z opisem małego falownika

Poszukujesz schematu układu lub urządzenia, badź wzoru płytki do niego - pytaj. Na pewno ktoś Ci pomoże.
ODPOWIEDZ
Błażej

szukam schematu z opisem małego falownika

Post autor: Błażej » 03 sty 2005, 15:58

Mam do zrobienia pracę dyplomową. tematem jest falownik 3-fazowy do 0,5kW, o regulacji częstotliwości od 0 do ok.100Hz. Jeżeli ktoś posiada taki schemat lub wie gdzie go zdobyć to bardzo proszę o kontakt: blazej117@interia.pl
Z góry WIELKIE DZIĘKI

Tomasz84
-

Post autor: Tomasz84 » 04 lut 2005, 22:32

Witaj.
Obecnie w pracy wykorzystujemy falownik Hitachi SJ300 trójfazowy.
Sprawdzę czy do produktu dołączono schemat , jeżeli tak to Ci podeślę. Jeżeli tej firmy by Cię interesował.

Awatar użytkownika
gogo4
-
Kontakt:

Post autor: gogo4 » 13 lut 2005, 19:00

Tomasz84 Jeżeli będziesz miał ten schemat to podeślij mi go na e-mail contento@interia.pl Dzięki.

Ryszard49
-

falownik.

Post autor: Ryszard49 » 14 lut 2005, 18:41

Witam.
Szanowni koledzy. Profesjonalnego falownioka niestety w warunkach amatorskich nie mozna wykonać. Można natomiast wykonac prosty jednofazowy ( zasilany z jednej fazy) falownik który można określić jako demonstracyjny lub jak kto woli poglądowy. Niestety będzie to tylko model obrazujący w bardzo ograniczonych możliwościach możliwości sterowania trójfazowego silnika synchronicznego zasilanego z sieci jednifazowej.
Pozdrawiam.

zbynian
-
Kontakt:

Post autor: zbynian » 01 wrz 2005, 10:06

Witam.
Ryszard 49 napisałeś
Ryszard49 pisze:Można natomiast wykonac prosty jednofazowy ( zasilany z jednej fazy) falownik który można określić jako demonstracyjny lub jak kto woli poglądowy
CZy mógłbys mi przesłać schemat takeigo prostego demonstracyjnego falownika
zbynian@interia.pl

Zbynian

slawek55
Użytkownik

Post autor: slawek55 » 01 wrz 2005, 15:42

To ja tez bym poprosił: sholojda@wp.pl

Wlad
-

Re: falownik.

Post autor: Wlad » 13 gru 2006, 13:45

Witam !
Ryszard49 pisze:Witam.
Szanowni koledzy. Profesjonalnego falownioka niestety w warunkach amatorskich nie mozna wykonać. Można natomiast wykonac prosty jednofazowy ( zasilany z jednej fazy) falownik który można określić jako demonstracyjny lub jak kto woli poglądowy. Niestety będzie to tylko model obrazujący w bardzo ograniczonych możliwościach możliwości sterowania trójfazowego silnika synchronicznego zasilanego z sieci jednifazowej.
Pozdrawiam.
Jeśli ten temat jest jeszcze aktualny, to i ja bym poprosił o schemat i opis takiego falownika fajermen@poczta.onet.pl
Pozdrawiam.
Wladysław Z.

ODPOWIEDZ