Mam do zrobienia pracę dyplomową. tematem jest falownik 3-fazowy do 0,5kW, o regulacji częstotliwości od 0 do ok.100Hz. Jeżeli ktoś posiada taki schemat lub wie gdzie go zdobyć to bardzo proszę o kontakt: blazej117@interia.pl
Z góry WIELKIE DZIĘKI
szukam schematu z opisem małego falownika
Tomasz84 Jeżeli będziesz miał ten schemat to podeślij mi go na e-mail contento@interia.pl Dzięki.
falownik.
Witam.
Szanowni koledzy. Profesjonalnego falownioka niestety w warunkach amatorskich nie mozna wykonać. Można natomiast wykonac prosty jednofazowy ( zasilany z jednej fazy) falownik który można określić jako demonstracyjny lub jak kto woli poglądowy. Niestety będzie to tylko model obrazujący w bardzo ograniczonych możliwościach możliwości sterowania trójfazowego silnika synchronicznego zasilanego z sieci jednifazowej.
Pozdrawiam.
Szanowni koledzy. Profesjonalnego falownioka niestety w warunkach amatorskich nie mozna wykonać. Można natomiast wykonac prosty jednofazowy ( zasilany z jednej fazy) falownik który można określić jako demonstracyjny lub jak kto woli poglądowy. Niestety będzie to tylko model obrazujący w bardzo ograniczonych możliwościach możliwości sterowania trójfazowego silnika synchronicznego zasilanego z sieci jednifazowej.
Pozdrawiam.
Witam.
Ryszard 49 napisałeś
zbynian@interia.pl
Zbynian
Ryszard 49 napisałeś
CZy mógłbys mi przesłać schemat takeigo prostego demonstracyjnego falownikaRyszard49 pisze:Można natomiast wykonac prosty jednofazowy ( zasilany z jednej fazy) falownik który można określić jako demonstracyjny lub jak kto woli poglądowy
zbynian@interia.pl
Zbynian
To ja tez bym poprosił: sholojda@wp.pl
Re: falownik.
Witam !
Pozdrawiam.
Wladysław Z.
Jeśli ten temat jest jeszcze aktualny, to i ja bym poprosił o schemat i opis takiego falownika fajermen@poczta.onet.plRyszard49 pisze:Witam.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Wladysław Z.