Witam.
Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś tabletu graficznego. Dla przyjemności bawię się nie raz w Photoshop lub w Ilustratorze.
Co możecie polecić na początek? Co do budżetu, to jako, że chcę przede wszystkim to wypróbować, chcę aby był możliwie najmniejszy.
Czy tylko Wacom? Co jeszcze można brać pod uwagę .
na przykład XP-Pen :
Pozdrawiam,
Tablet graficzny. Który warto wybrać?
Re: Tablet graficzny. Który warto wybrać?
Hej! Czy ktoś Ci może odpisał odnośnie pytania o tablet? Sam też zastanawiam się nad kupnem, jednak da pomocą tego sprzętu da się znacznie więcej. Niestety średni o się znam na sprzętach elektronicznych dlatego szukać po forach informacji w takich sprawach. Na co dzień zajmuję się pisaniem o wózkach widłowych i czasami przydałyby się dobre ilustracje.
Cześć,
Długo zastanawiałem się czy zakup tabletu graficznego ma jakiś sens. Poczytałem trochę, przejechałem się na targi gdzie udało mi się kilka przetestować. Wybór padł na XP-PENA bo nie chciałem inwestować zbyt dużo także kupiłem model DECO 03.
Najwygodniejszy ze wszystkich dla mnie, posiada fajne bajery które skonfigurowałem sobie pod siebie no i duży obszar roboczy. Z tego co wiem może pracować bezprzewodowo, ja używam kabla.
Długo zastanawiałem się czy zakup tabletu graficznego ma jakiś sens. Poczytałem trochę, przejechałem się na targi gdzie udało mi się kilka przetestować. Wybór padł na XP-PENA bo nie chciałem inwestować zbyt dużo także kupiłem model DECO 03.
Najwygodniejszy ze wszystkich dla mnie, posiada fajne bajery które skonfigurowałem sobie pod siebie no i duży obszar roboczy. Z tego co wiem może pracować bezprzewodowo, ja używam kabla.
Czy o tablety graficzne nie lepiej zapytać na forum dla grafików, a nie elektroników? Kolejne lokowanie produktu w treści postów i pozycjonowanie ich w wyszukiwarkach?
Wydaje mi się że w dzisiejszych czasach popadamy trochę w paranoję. Pomijam już syf jaki narobiło RODO, które że komo na nas chronić.
Jak mamy dyskutować swobodnie o różnych produktach, skoro każdy link czy informacje będziemy od razu przypinać pod reklamę czy lobbowanie?
Wrzućmy trochę na luz. Rozumiem usuwanie bezpośrednich wpisów reklamujących, ale nie róbmy znowu wojny o wszystko, żyjemy naprawdę już z zwariowanych czasach nie dorzucajmy więcej do tego tygla.
Jak mamy dyskutować swobodnie o różnych produktach, skoro każdy link czy informacje będziemy od razu przypinać pod reklamę czy lobbowanie?
Wrzućmy trochę na luz. Rozumiem usuwanie bezpośrednich wpisów reklamujących, ale nie róbmy znowu wojny o wszystko, żyjemy naprawdę już z zwariowanych czasach nie dorzucajmy więcej do tego tygla.
No właśnie dajmy się zwariować (krypto)reklamie. Tego rodzaju tematy zakładają osoby mające w dorobku jeden lub kilka postów z kategorii potrzebuję kupić przedmiot A, którego producenta polecacie X czy Y. Model V czy Z? Często są to poruszane "branże" zupełnie niezwiązane z elektroniką. W ten sposób z Forum robi się śmietnik i ktoś szukając informacji w internecie co kupić żonie na prezent (jakby własnego rozumu nie miał i własnej żony nie znał, ale użytkownicy forum już znają jego żonę i wiedzą jakie ma upodobania) trafi na forum dla elektroników. Przy okazji lokowanie nazw produktów, nazw firm, czy wprost linki do stron z konkretnymi produktami pewnych firm. Tylko czekać jak piekarze będą zakładali tu tematy z pytaniami do elektroników jak dopracować przepis na chleb, a glazurnicy będą wymieniać z elektronikami fachowe uwagi na temat prawidłowego układania kafelków w kuchni czy łazience.
Polecam przyjrzeć się marce Huion, za około 300 upolujesz jakościowy sprzęt, a na promocji to i nawet za 200 się zdarzy 

-
- -
Polecam Huiona, miałem 1060 Plus i do podstawowych czynności sprawdzał się świetnie