Chcę zrobić porównanie sygnałów jak w załączniku. Rzecz rozbija się o opóźnienie impulsów, które kluczują układ 4066.
Napięcie 1,2 i 3 ma być porównane różnicowo z napięciem 4.
Pojedynczo, wszystko działa elegancko. To znaczy, z napięciem 4 można porównać pozostałe napięcia ale tylko oddzielnie. Po połaczeniu wejśc odwracających wszystko się wali.
Teraz mam zrobione tak, że napięcia ( przebiegi prostokątne ) nr. 4 muszę wygenerować oddzielnie dla każdego op-ampa, czyli dwa dodatkowe generatory. Wiąże się to z koniecznością zastosowania dodatkowych układów do wygenerowania odpowiednich przebiegów.
Czy problem może tkwić w tym, że przy równoległym połączeniu wejść odwracających, zmieniają sie parametry wzmocnienia ? Czy problem jest innego typu ?
Różnicowe porównanie sygnałów.
- Konstruktor
- -
- Konstruktor
- -
Dzięki za odpowiedź. W zasadzie mogę dać przebieg 4 na wejścia odwracające. Wtedy zmienię konfigurację op-ampów i po sprawie.
Jak te bufory mają wyglądać ? Dodatkowe wzmacniacze ? Zapewne chodzi o separację pomiędzy poszczególnymi wzmacniaczami, tak ?
Ogólnie, zabiegam o to, żeby zminimalizować liczbę generatorów przebiegów. Nie ma problemu, żebym to zrobił na 6 różnych przebiegach ale skoro można by było wykorzystać przebieg 4 jako wspólny to wolałbym tak. O ile nie będzie żadnych skutków ubocznych.
Idę sprawdzić poprzednią Twoją sugestie.
Na razie thanks.
Jak te bufory mają wyglądać ? Dodatkowe wzmacniacze ? Zapewne chodzi o separację pomiędzy poszczególnymi wzmacniaczami, tak ?
Ogólnie, zabiegam o to, żeby zminimalizować liczbę generatorów przebiegów. Nie ma problemu, żebym to zrobił na 6 różnych przebiegach ale skoro można by było wykorzystać przebieg 4 jako wspólny to wolałbym tak. O ile nie będzie żadnych skutków ubocznych.
Idę sprawdzić poprzednią Twoją sugestie.
Na razie thanks.
- Konstruktor
- -