Jakie konektory?

Jeśli nie wiesz gdzie można zdobyć poszukiwany element, układ czy urządzenie elektroniczne to pisz.
Linki do sklepów i firm.
Początkujacy
Użytkownik
Posty: 121
Rejestracja: 17 gru 2011, 16:41
Lokalizacja: Świętokrzyskie

Jakie konektory?

Post autor: Początkujacy » 20 mar 2014, 22:00

Witajcie,
Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć, jakie konektory pracują z tego rodzaju pinami we włączniku? włącznik

Szukam i szukam i nic.... :/

Awatar użytkownika
Wojtek
Moderator
Posty: 2601
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 21 mar 2014, 8:24

A jakieś bliższe dane techniczne (karta katalogowa) tego włącznika? Albo przynajmniej rozstaw i grubość pinów?

Awatar użytkownika
Koleszek
Użytkownik
Posty: 375
Rejestracja: 11 lut 2007, 22:03
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: Koleszek » 21 mar 2014, 8:38

Wygląda jak typowe kołkowe 3PIN. Ma bodajże oznaczenie BLS. Zobacz na Allegro lub w ofercie TME.

Początkujacy
Użytkownik
Posty: 121
Rejestracja: 17 gru 2011, 16:41
Lokalizacja: Świętokrzyskie

Post autor: Początkujacy » 21 mar 2014, 11:49

Dokładnie wygląda to tak: wtyczka
Nie są to więc BLS, bo one mają kontakt jednostronny, a te z kostki trzymają po obu stronach.

Na wtyczce jest jeszcze symbol: AMP 962660, z tym że AMP jeszcze coś mówi, ale cyferki już nawet dla wuja gogle są tajemnicą

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Posty: 1816
Rejestracja: 20 maja 2006, 19:15
Lokalizacja: 66'15" M.a.R.s.
Kontakt:

Post autor: timo66 » 21 mar 2014, 15:38

Ale czego ty dokładnie szukasz? Wtyczki m/f? czy konektorów m/f? Czy tylko samej nazwy?

http://www.tme.eu/pl/katalog/zlacza_46/ ... rameters=1#

Początkujacy
Użytkownik
Posty: 121
Rejestracja: 17 gru 2011, 16:41
Lokalizacja: Świętokrzyskie

Post autor: Początkujacy » 21 mar 2014, 18:38

Szukam konektorów do tych kostek, które są w ostatnim załączniku. Żeńskich, czyli tych "z dziurką" :P

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Posty: 1816
Rejestracja: 20 maja 2006, 19:15
Lokalizacja: 66'15" M.a.R.s.
Kontakt:

Post autor: timo66 » 21 mar 2014, 21:55

To to już wiesz czego szukać
Styki żeńskie; 0,75÷1,5mm2; Superseal 1.5
;)

Początkujacy
Użytkownik
Posty: 121
Rejestracja: 17 gru 2011, 16:41
Lokalizacja: Świętokrzyskie

Post autor: Początkujacy » 21 mar 2014, 22:34

To jeszcze nie to.... wyciągnąłem jeden pin z kostki i ma on dwa zatrzaski, jeden na prawej górnej a drugi na dolnej lewej krawędzi. Nerwica mnie już łapie...

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Posty: 1816
Rejestracja: 20 maja 2006, 19:15
Lokalizacja: 66'15" M.a.R.s.
Kontakt:

Post autor: timo66 » 22 mar 2014, 9:10

Nie wiem co przeszkadza jak jest tylko jeden zatrzask zamiast dwóch, ale jeśli tak bardzo to przeszkadza to szybciej kupisz kompletne złącze. Tj. Wtyk m/f + konektory.

Początkujacy
Użytkownik
Posty: 121
Rejestracja: 17 gru 2011, 16:41
Lokalizacja: Świętokrzyskie

Post autor: Początkujacy » 22 mar 2014, 22:25

Bo w supersealach jest jeden na środku, a w tych co szukam są dwa ale po przekątnej. Wybiorę się do najbliższego elektronika, może coś uda się dobrać, coby cokolwiek pasowało... a raptem 2 sztuki mi potrzeba.....

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Posty: 1419
Rejestracja: 03 lip 2005, 10:36
Lokalizacja: Leszno
Kontakt:

Post autor: Ertew » 23 mar 2014, 12:35

Skąd wziąłeś tą wtyczkę / ten wyłącznik?
Jeśli wiesz z jakiego samochodu jest to część, to spróbuj na złomowisku poszukać wiązki kablowej z taką wtyczką, może przy okazji znajdziesz zapasowy wyłącznik.

Początkujacy
Użytkownik
Posty: 121
Rejestracja: 17 gru 2011, 16:41
Lokalizacja: Świętokrzyskie

Post autor: Początkujacy » 23 mar 2014, 21:29

To jest krańcówka drzwi z golfa 3, w tylnych brakuje po jednym pinie, który odpowiada za załączanie lampek oświetlających grunt po otwarciu odpowiednich drzwi. Dlatego szukam pinów, bo takowe oświetlenie montuję, zwyczajnie się przydaje a i wygląda ładnie.. =D

Awatar użytkownika
tom5555
Użytkownik
Posty: 612
Rejestracja: 23 sty 2008, 1:20
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Post autor: tom5555 » 26 mar 2014, 16:26

A nie możesz przeciąć przewodu od przełącznika i wstawić diody prostowniczej? Przed diodą (patrząc od strony wyłącznika) podłączasz dodatkowe oświetlenie.

Początkujacy
Użytkownik
Posty: 121
Rejestracja: 17 gru 2011, 16:41
Lokalizacja: Świętokrzyskie

Post autor: Początkujacy » 30 mar 2014, 22:19

Ano nie mogę, bo wyłączniki sterują masą, więc patent się nie sprawdzi :neutral:

Awatar użytkownika
tom5555
Użytkownik
Posty: 612
Rejestracja: 23 sty 2008, 1:20
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Post autor: tom5555 » 31 mar 2014, 20:32

Nie rozumiem co ma jedno do drugiego? Jak dodasz dodatkowy pin, to na nim też będzie pojawiała się masa, a dioda jedynie ma sprawić, żeby po otwarciu drzwi świeciła tylko ta lampka, od której drzwi zostały otwarte, i lampka oświetlenia wnętrza.

ODPOWIEDZ