Jak w tytule mam problem z Amplitunerem Sony STR-DE695 po włączeniu niema dźwięku. Trochę pogrzebałem i doszedłem do pewnych wniosków, a mianowicie najpierw sprawdziłem wszystkie przekaźniki i wygląda na to ze są sprawne, również łączenia są ok. Po złożeniu amplitunera do kupy sięgnąłem po instrukcje i znalazłem wątek o przywracaniu danych fabrycznych. Po wciśnięciu kombinacji przycisków amplituner wyzerował wszystkie dane i dźwięk zaczął płynąc z głośników. Niesetny moja radość nie trwała długo, i po wyłączeniu i ponownym włączeniu wszystko milczy.
Jedyne co przychodzi mi do głowy ze może bateria/kondensator podtrzymujący pamięć uszkodził się, rozebrałem amplituner i wydaje mi się ze znalazłem płytkę na której powinien się mieścić takowy element podtrzymujący. Niestety nie znalazłem go z tego co pamiętam to powinien mieć od 1,5v do ok 3v ale nie widzę nic takiego. Tu moja gorąca prośba do ludzi mądrzejszych ode mnie - czy moje podejrzenia są/mogą być słuszne jeśli tak to który to morze być element wklejam zdjęcie płytki na której według mnie powinien się znajdować:
pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.