Prezenty na święta DIY
Prezenty na święta DIY
Witam,
w tym roku postanowiłem, że prezenty świąteczne wykonam samemu. Przeglądałem wiele projektów ale nadal nie mogę się zdecydować co wykonać. Czy mógłbym prosić o jakieś ciekawe pomysły z Waszej strony ? Ja niestety nie jestem kreatywny i zawsze mam problemy z wymyślaniem ciekawych rozwiązań.
Pozdrawiam
w tym roku postanowiłem, że prezenty świąteczne wykonam samemu. Przeglądałem wiele projektów ale nadal nie mogę się zdecydować co wykonać. Czy mógłbym prosić o jakieś ciekawe pomysły z Waszej strony ? Ja niestety nie jestem kreatywny i zawsze mam problemy z wymyślaniem ciekawych rozwiązań.
Pozdrawiam
Z tym właśnie może być problem. Boje się, że jak zacznę robić obudowę to już nie będzie taki ładny zegarMoże jakiś ładny zegar? Z dużymi wyświetlaczami LED, albo dla siostry typu binarny? Oczywiście można wykonać widmowy, albo nawet na lampach co jest bardziej widowiskowe, ale też stosunkowo droższe.
Zdecydowałem, że zrobię lampkę RGB, więc zostaje jeszcze jeden prezent do wymyślenia.
Nie stolik a lustro nieskończoności. Szukaj 'infinity mirror'.matrix pisze:Sorki że tak wtrącę, ale "podobuje" się mnie. Jakiś link do dobrego opisu ?Artyliusz pisze:A może stolik nieskończoności?
Robisz kanapkę:
- lustro zwyczajne
- rama dookoła lustra tworząca dystans ~10mm
- lustro weneckie, czyli szyba z odpowiednią folią z odpowiedniej strony.
Bez oświetlenia działa to jak zwykłe lustro. Wklejenie taśmy ledowej po obwodzie powoduje że światło ledów odbija się od obu luster wielokrotnie. Jednocześnie lustro półprzepuszczalne z wierzchu pokazuje część tego światła.
http://www.youtube.com/watch?v=VTONKZkaVX4
http://www.youtube.com/watch?v=1CPZHNBgDus
Wydaje mi się, że warstwa która odbija światło powinna być skierowana w stronę lustra a ta która przepuszcza od strony zewnętrznej.matrix pisze:I właśnie to mnie nurtuje
Jak i w którą stronę. Resztę zrozumiałem z kliku filmów które już widziałem.Ertew pisze:- lustro weneckie, czyli szyba z odpowiednią folią z odpowiedniej strony