Manta RS6500 zasilanie

Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
ODPOWIEDZ
minik97
-

Manta RS6500 zasilanie

Post autor: minik97 » 16 lis 2011, 20:27

Witam serdecznie :). posiadam radyjko firmy manta. i nie mam do niej wtyczki którą podpina się z tyłu radia. i chciałem podłączyć go bez tej wtyczki przodami od bolców tylko nie wiem który jest który mógłbym was prosić o padanie który to : VCC, GND, i głośniki ?
pozdrawiam :)

minik97
-

Post autor: minik97 » 17 lis 2011, 15:09

jak podłączam do pinu nr 6 od strony anteny u góry +, pin nr 6 od strony anteny duł -, pin nr.1 od strony anteny dół + i pin nr 7 od strony anteny góra +. to na wyświetlaczu wszystko świeci naciskam pwr nic sie nie dzieje i w środku świeci sie czerwona dioda

Awatar użytkownika
tom5555
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tom5555 » 17 lis 2011, 20:29

Trochę za dużo tych plusów. Normalnie są dwa, jeden do podtrzymania pamięci i drugi zasilający radio, oba muszą być podłączone żeby radio działało. Ty prawdopodobnie podłączyłeś się do wyjścia sterującego anteną automatyczną. Spróbuj odłączyć jeden z plusów, a najlepiej daj zdjęcie ścieżek płyty głównej radia. Masa zawsze połączona jest z obudową, na głównym zasilaniu jest dioda zabezpieczająca (anoda do - i katoda do +), duży kondensator i czasem dławik. Wyjścia głośnikowe połączone są bezpośrednio z końcówką mocy. Pozostaje tylko do zlokalizowania wejście podtrzymania pamięci i wyjście sterowania anteną. Czasami są jeszcze dodatkowe wyjścia i wyjścia.

ODPOWIEDZ