Logowanie - po raz kolejny

Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.
Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Logowanie - po raz kolejny

Post autor: c4r0 » 15 cze 2011, 17:39

Jak tam stanela sprawa z problemem logowania na forum, a raczej nieproszonego wylogowywania? Ja to caly czas mam. Loguje sie i przewaznie nawet jak w ciagu minuty chce napisac posta to okazuje sie, ze jestem wylogowywany. Jest to szczegolnie upierdlowe jak pisze posta w polu szybkiej odpowiedzi, klikam "odpowiedz" i dostaje komunikat "musisz byc zalogowany". Na szczescie jak klikne "cofnij" w przegladarce to tekst, ktory napisalem, dalej jest w tym polu. Wowczas loguje sie jeszcze raz i od razu odpowiadam - dziala, ale po chwili znowu jestem wylogowany. Po paru takich logowaniach sytuacja sie poprawia i przestaje mnie wylogowywac, a nastepnego dnia to samo od nowa.

Mam jeszcze jedna uwage co do samej strony logowania. Jak sie ja otworzy, to w pewnym momencie mozna juz wpisywac usera i haslo, jak strona sie jeszcze laduje. Po zakonczeniu ladowania kursor sam wskakuje w pole "user" i to sie dzieje u mnie najczesciej jak jestem w polowie pisania hasla :P Wiec pisze usera, klikam tabulator, pisze haslo, klikam enter i okazuje sie ze dostaje blad, bo polowa hasla znalazla sie za nazwa usera :P Wiem, ze to technicznie nie jest blad i pewnie tylko mnie doprowadza do szalu, ale pomyslalem ze warto o takim czyms wspomniec. Moze to po prostu niefortunny zwiazek miedzy szybkoscia ladowania strony forum u mnie w pracy i szybkoscia z jaka wpisuje usera i haslo.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2011, 20:57 przez c4r0, łącznie zmieniany 1 raz.

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 15 cze 2011, 17:50

Jak tam stanela sprawa z problemem logowania na forum, a raczej nieproszonego wylogowywania? Ja to caly czas mam. Loguje sie i przewaznie nawet jak w ciagu minuty chce napisac posta to okazuje sie, ze jestem wylogowywany. Jest to szczegolnie upierdlowe jak pisze posta w polu szybkiej odpowiedzi, klikam "odpowiedz" i dostaje komunikat "musisz byc zalogowany". Na szczescie jak klikne "cofnij" w przegladarce to tekst, ktory napisalem, dalej jest w tym polu. Wowczas loguje sie jeszcze raz i od razu odpowiadam - dziala, ale po chwili znowu jestem wylogowany. Po paru takich logowaniach sytuacja sie poprawia i przestaje mnie wylogowywac, a nastepnego dnia to samo od nowa
Cóż. Mam to samo. Po prostu Elportal siedzi na (cenzura) serwerze co sesje olewa i wątpię, że sytuacja ulegnie zmianie. EdW - niszowe, Elportal - niszowy, AVT - ma to gdzieś, bo zarabia swoje na reklamach i kitach. :sad:

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 15 cze 2011, 18:03

Witam. Przedyskutuję sprawę z adminem serwera, bo tak nie może być. Z drugiej strony... u mnie kompletnie się tak nie dzieje i nie wiedzieć czemu problemy występuje tylko u Ciebie.
Chyba, że nie jesteś sam, ktoś ma podobne problemy z tym wylogowywaniem?

Awatar użytkownika
tymon_x
-

Post autor: tymon_x » 15 cze 2011, 18:11

To samo co koledzy wyżej. Przeglądarka Opera.

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Kontakt:

Post autor: timo66 » 15 cze 2011, 19:00

Mam jeszcze jedna uwage co do samej strony logowania. Jak sie ja otworzy, to w pewnym momencie mozna juz wpisywac usera i haslo, jak strona sie jeszcze laduje. Po zakonczeniu ladowania kursor sam wskakuje w pole "user" i to sie dzieje u mnie najczesciej jak jestem w polowie pisania hasla :P Wiec pisze usera, klikam tabulator, pisze haslo, klikam enter i okazuje sie ze dostaje blad, bo polowa hasla znalazla sie za nazwa usera :P Wiem, ze to technicznie nie jest blad i pewnie tylko mnie doprowadza do szalu, ale pomyslalem ze warto o takim czyms wspomniec. Moze to po prostu niefortunny zwiazek z czybkoscia ladowania strony forum u mnie w pracy i szybkoscia z jaka wpisuje usera i haslo.
u mnie tez to występuje ale tylko na xp , na ubuntu nie mam tego problemu. Przeglądarka FF. Logowanie mam ustawione na auto i zawsze jestem zalogowany jak ma być .

Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: matrix » 15 cze 2011, 20:27

U mnie przeglądarka Chrome i kłopotów najmniejszych nie ma.

Jony130
Moderator

Post autor: Jony130 » 16 cze 2011, 17:22

Ja też nie mama żadnych problemów a używam FF i XP i logowanie mam ustawione na auto.

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 17 cze 2011, 12:40

U mnie jest jedynie problem, szczególnie pod czas wyświetlania postów nie przeczytanych,
Zmieniają się kolory i układ strony oraz wywala taki komunikat

Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row

Po odświeżeniu strony wraca wszystko do normy.
Aktualnie używam co prawda przeglądarki Aurora, czyli Firefox 5.0a2, ale na wersji 4.0 też to miałem.

PS. z logowaniem problemu żadnego nie mam.

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ertew » 17 cze 2011, 21:38

Też to mam, wraca stary styl forum.
Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
[center]
... wszystko, co chcecie, ¿eby ludzie wam czynili, wy te¿ im podobnie czyñcie ...
(Ewangelia Mateusza 7:12)[/center]
Forum Index
pix
elcafe
Kana³ IRC Elportalu
Pojawia raz na kilkadziesiąt normalnych stron jak nie rzadziej. Po odświeżeniu strony znika i nie stanowi większego problemu.

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 17 cze 2011, 21:49

Witam. Staram się rozgryźć problem tego chwilowego "wrzucania" starego stylu i myślę, że niebawem będzie ok.
W ogóle to nie wiem czy nie przesiądziemy się na czyste phpBB3

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 18 cze 2011, 22:19

Zdaje się, że mój problem występuje tylko w pracy. W domu chyba jest OK. System i przeglądarkę mam takie same na obu kompach, ale w pracy mam różne dziwne blokady w sieci oraz może być coś dziwnie poustawiane w cookies-ach. Więc może zarówno wylogowywanie jak i ten drugi problem to jest mój problem, a nie forum.

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 18 cze 2011, 22:43

U mnie podobnie, w pracy mam Fortinet, zablokowane mnóstwo stron. W Domu nie mam tego problemu, a strona ładuje się błyskawicznie. :D. Pewnie to problem z fortinetem.

Awatar użytkownika
mr_x
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mr_x » 18 cze 2011, 23:50

U mnie pomaga zaznaczenie pamiętania logowania. W przeciwnym razie też wywala.

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 19 cze 2011, 17:57

U mnie ostatnimi czasy to w ogóle całe forum zaczyna się sypać. Wczoraj nie mogłem wejść do żadnego z tematów z strony głównej, od razu error że nie można znaleźć adresu URL.
A dosyć często mam takie widoczki.
Załączniki
Elportal.JPG

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 19 cze 2011, 20:01

Jednak w domu też to się dzieje (teraz) ale chyba nie za każdym razem.

ODPOWIEDZ