Drukarka HP F370
Drukarka HP F370
Witam, mam w/w drukarkę od około 4-5 lat. Działa dobrze, ale parę miesięcy temu wyświetliło mi błąd: Problem z kasetą drukującą tusz trójkolorowy. Kombinowałem ze stykami i nic. Tusz był nowy - mial może parę dni. Kupiłem więc następny nowy tusz i działała do dziś...
. Dziś chciałem coś drukować, już zaczęła wydrukowała 1/4 obrazu i nic. Ten sam błąd. Co może być nie tak, co niszczy mi kartridże?
-
keruseykaryu
-
keruseykaryu
HP PSC-1355, z wkładami 56, 57.arek1996 pisze:A ty masz jakąś podobną drukarkę?
Mam też cztery wkłady zamienne AJ, które się uszkodziły w ten sam sposób. Jak się dowiedziałem to gwarancja na wkład to niezła fikcja. Mimo, że pisze na nich 2 lata gwarancji to i tak dystrybutor daje tylko 6 miesięcy od daty zakupu. Jak Twoje były nowe i zmieściłeś się w tym czasie to walcz. Inaczej nie masz co liczyć na wymianę.
Moje oryginały już mają 5 lat i choć już puste, drukarka je rozpoznaje. Zostawiłem je by sprawdzić o który wkład drukarce chodzi. Coś w tym jest, że zamienniki padają w najmniej oczekiwanym momencie.
-
keruseykaryu
Ogólnie to prawda zamienniki padają w HP-kach, też taki miałem wkład do połowy jeszcze pełny tuszu, nagle error, pomijając już ze tusz był beznadziejnej jakości w nim, więcej wody niż pigmentu.
Ogólnie zamienniki źle działają z drukarkami HP, czy to wina zamienników czy samej drukarki ciężko powiedzieć, może HP, ma w oprogramowaniu coś co utrudnia pracę z wyrobami innych firm.
Ogólnie zamienniki źle działają z drukarkami HP, czy to wina zamienników czy samej drukarki ciężko powiedzieć, może HP, ma w oprogramowaniu coś co utrudnia pracę z wyrobami innych firm.
Jakiś czas temu posiadałem atramentową drukarkę HP DJ 1460 i przy korzystaniu z zamienników atramentów odniosłem takie samo wrażenie. Mianowicie moja drukarka HP z zamiennikiem atramentu drukowała obraz który od normalnego zanikał do bieli po przekątnej drukowanej kartki papieru. Dziwny objaw "uszkodzonego" zamiennika z atramentem, prawda?kayron pisze:(...) może HP, ma w oprogramowaniu coś co utrudnia pracę z wyrobami innych firm.
Mialem ta sama drukarkę i wreszcie straciłem cierpliwość do niej bo czasami potrafiła nie przyjąć nowego kardridza.Jeśli kolego drukujesz tylko w czerni polecam kupić używana drukarkę laserowa na allegro.Ja kupiłem HP LJ2100 za 130zł z pełnym osprzętem(LAN,Duplex) i tonerem we wakacje.Przy okazji przydaje się do termo transferu.Koszt wymiany tonera to ok 15zł a cały toner można kupić za 40zł wiec nie chce juz widzieć atramentówek.
Trzeba zresetować licznik wydrukowanych stron, aby atrament z "pampersa" nie pobrudził Ci biurka. To w "trosce" o klienta, a w szczególności jego kieszeń. Opisu resetowania licznika wydrukowanych stron musisz szukać do konkretnego modelu. W mojej dawnej Canon IP1000 resetowanie działało do wyłączenia drukarki z sieci. Po tym trzeba było ją ponownie resetować.