Proszę zgłaszać nieudane próby logowania/zablokowania konta
Proszę zgłaszać nieudane próby logowania/zablokowania konta
Witam.
Jak w temacie, proszę zgłaszać tutaj nieudane próby logowania i tym samym zablokowania konta czasowo.
Skrypt forum został wyedytowany i mam nadzieję, że na jakiś czas powstrzyma to boty przed "zauważalnym" atakiem.
Oczywiście modyfikacja nie jest widoczna dla użytkowników więc nie odczujecie zmian, nie chciałem też robić żadnych potwierdzeń tekstowych reCAPTCHA, bo to działa tylko na chwilę i jest jednak niewygodne dla użytkowników forum.
Miejmy nadzieję, że modyfikacja się sprawdzi na długi czas.
Jak w temacie, proszę zgłaszać tutaj nieudane próby logowania i tym samym zablokowania konta czasowo.
Skrypt forum został wyedytowany i mam nadzieję, że na jakiś czas powstrzyma to boty przed "zauważalnym" atakiem.
Oczywiście modyfikacja nie jest widoczna dla użytkowników więc nie odczujecie zmian, nie chciałem też robić żadnych potwierdzeń tekstowych reCAPTCHA, bo to działa tylko na chwilę i jest jednak niewygodne dla użytkowników forum.
Miejmy nadzieję, że modyfikacja się sprawdzi na długi czas.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2011, 7:37 przez end, łącznie zmieniany 1 raz.
- mariusz256
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam. Okazało się, że boty bardzo lubią to okienko szybkiego logowania, więc podczas modyfikacji skryptu musiało to zostać usunięte. Mam nadzieję, że nie będziesz miał problemu "nowym" logowaniem ;)c4r0 pisze:Takie pytanko - co sie stalo z ramka logowania na stronie glownej forum? Nie ma jej i trzeba kliknac link "zaloguj", a ja jestem zbyt leniwy :P
Kod: Zaznacz cały
Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (5) na twoje
konto, na Forum Elportalu
i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem
aktywne Pon 24. Sty, 2011 03:04:53
A to już mi się wydaje, że problem tkwi w samych zabezpieczeniach serwerów AVT, bo to samo dostaję od @ep.com.pl - jakieś dziwne nazwy uzytkowników.Wojtek pisze:Teraz jest od jakichs dwóch dni wysyp maili wysyłanych od wszystkich uzytkowników elportalu do wszystkich uzytkowników.
Już raz tak było, ale admin chyba opanował.. teraz problem pojawił się ponownie.