Literatura

Jesli jesteś początkującym elektronikiem, to tu z pewnością znajdziesz pomoc. Miejsce dobre do dyskusji nad podstawami elektroniki w zakresie teorii i praktyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dawid2379
Użytkownik
Kontakt:

Literatura

Post autor: Dawid2379 » 17 lis 2010, 19:51

Witam zawsze interesowala mnie elektronika skonczylem z tym gdy dostalem sie do szkoly sredniej mam zamiar wrocic do tego i pojsc w przyszlym roku na studia, chcialbym prosic o pomoc z wyborem literatury zwiazanej z tematyka elektroniki tj sterowanie, cybernetyka, naprawy sprzetu agd, programatory, jesli ktos orientuje sie dopbrze w temacie poprosilbym o rade jakie ksiazki kupic zeby sie w tym konkretnym kierunku ksztalcic poczawszy od poznania el. elektronicznych i dalej do tworzenia ukladow elektronicznych sterujacych i pokrewnych (poznac elektronike od poczatku w takich zakresach)bardzo prosze o pomoc kogos kumatego:)

Awatar użytkownika
haterkmp
Użytkownik

Post autor: haterkmp » 18 lis 2010, 9:31

jeśli jesteś "początkujący" to polecam wyprawy w świat elektroniki Piotra Góreckiego albo oślą łączkę od początku.

Awatar użytkownika
worner
-

Post autor: worner » 18 lis 2010, 11:06

Dobrymi książkami są także MIK 01-04 Pana Gardynika. Dostępne jeszcze chyba tylko w AVT. Dla zaczynającego przygodę to naprawdę dobra lektura.

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 19 lis 2010, 16:56

haterkmp pisze:jeśli jesteś "początkujący" to polecam wyprawy w świat elektroniki Piotra Góreckiego albo oślą łączkę od początku.
Wyprawy i łączka to to samo...

BigMac

Post autor: BigMac » 21 lis 2010, 14:14

Ja osobiście nie przepadam z łączką. Zobacz pozycje "Elektronika łatwiejsza niż przypuszczasz".

ODPOWIEDZ