EDIT:
Najlepiej będzie jak poczekam na ukontroler i BT i będę mierzył prądy tego wszystkiego.
EDIT:
Od wczoraj, od 14 godziny minęło 24H, jak skaner jest na 4 bateriach AAA. Napięcie z ok 1,45V spadło do 1,24V na każdym ogniwie.
po za tym skaner nie ma włączonej opcji oszczędzania energii. Jak bd miał tusz, to wydrukuję kod włączający oszczędność energii z baterii.
EDIT:
Przy opcji oszczędzania energii skaner pobiera 2,7mA, co przy tych bateriach, daje nam 15 dni dla samego skanera. Zobaczymy co będzie jak dojdzie mikrokontoler + btm222
(11.02.2013, 15:40) EDIT po raz n'ty
Skontaktowałem się z Panem Mirkiem (tym o którym była mowa w tym temacie) w sprawie oszczędności prądu przez stabilizator 3,3V do zasilania BTM222. Ten polecił mi, abym zastosował przetwornicę, ponieważ stabilizator będzie ciągle żarł prąd. Więc do tego celu korzystałem tą naszą przetwornicę S8V3A i okazuje się, że BTM222 w stanie power down razem z przetwornicą pobiera ok 7mA. Razem z czytnikiem daje to ok 10mA (czytnik też w stanie power down).
Jest jedno ale, jak BT nie jest połączony z komputerem, to jest przez cały czas aktywny i żre 65mA, po połączeniu z kompem pobiera ok 20mA i po chwili spada do około 7mA.
Musze coś przestawić w BTM222, żeby się trochę odchudzał...
Chyba tyle
Jakiś komentarz? ;-P