Miernik pola elektromagnetycznego
Zapytalem Tenmars o co chodzi, ze na roznych stronach sa rozne zakresy pomiarowe. O to co odpisali:
"Thank you for your question.
The range stated on our website of the 11V/m is for each axis. The isotropic sum of the 3 axis is 20 V/m
Best regards,
Katy Wang
Tenmars Electronics Co., Ltd. ISO 9001:2000
6F, 586 Rui Guang Road, Neihu, Taipei, Taiwan
Tel: +886-2-26585770 ext.115, Fax: +886-2-26585075
"
Na stronie szybko zmienili i dodali, ze dotyczy to jednej osi:
38mv to 11v/m ( per axis)
"Thank you for your question.
The range stated on our website of the 11V/m is for each axis. The isotropic sum of the 3 axis is 20 V/m
Best regards,
Katy Wang
Tenmars Electronics Co., Ltd. ISO 9001:2000
6F, 586 Rui Guang Road, Neihu, Taipei, Taiwan
Tel: +886-2-26585770 ext.115, Fax: +886-2-26585075
"
Na stronie szybko zmienili i dodali, ze dotyczy to jednej osi:
38mv to 11v/m ( per axis)
Tych pomiarów nie robi się dla UKE tylko dla WIOŚ w celu wydania pozwolenia na pracę urządzenia wytwarzającego PEM oraz dla Operatora aby wyznaczyć czas pracy w pobliżu takiego źródła.Oczywiscie ten Tenmars nie ma atestow i takich oficjalnych pomiarow (do UKE) nie da rady robic
Zapytaj tych panów co robią pomiary o świadectwo wzorcowania sondy i będziesz wiedział czy da się zmierzyć 0,1V/m i z jaką dokładnością.
Są mierniki (ale nie pola EM) za kilkaset złotych które potrafią mierzyć poprawnie ale ten model to zabawka - wskazuje na to fakt że nikt tego nie wzorcuje.
No ten Tenmars to na pewno jest zabawka, juz pisalem, ze nie ma co oczekiwac cudow po mierniku za 550 zeta w porownaniu do takiego za 50tys. A wiec na pewno nie nadaje sie do zastosowan profesjonalnych, bardziej domowych.
Ale na pewno mila informacja jest, ze wyniki z tego miernika nie sa podawane z kosmosu. Szczerze mowiac liczylem sie z tym, ze roznice beda duze (na poziomie 1-2V) w roznych miejscach gdzie wykonywalem pomiar. Ale jak zobaczylem konfrontacje z Narda to sie milo zaskoczylem. Tam gdzie mialem wysokie odczyty w Tenmarsie to samo pokazywala Narda, tam gdzie natezenie bylo minimalne oba mierniki to wykazywaly. A jeszcze fakt, ze te roznice sa na poziomie 0,1-0,2V zaskoczylo mnie juz kompletnie. A wiec jest to mila niespodzianka i jesli ktos potrzebuje takiego urzadzenia do zastosowan domowych tak jak ja to raczej nie bedzie zawiedziony. I co prawda nikt tego nie wzorcuje, ale mi osobiscie na tym nie zalezalo. Wazne, ze prezentowane poziomy natezenia PEM sa OK i moge kontrolowac sytuacje na biezaco.
Generalnie mi takiej informacji brakowalo jak kupowalem ten miernik, bo innej alternatywy nie mialem. Sa dostepne doslownie 3 mierniki PEM w cenie do 1000 PLN, a potem ceny zaczynaja sie od 50tys. A wiec sprawa byla jasna, kupilem troche w ciemno i ciesze sie, ze nie jest to takie badziewie jak moglaby cena sugerowac
Ale na pewno mila informacja jest, ze wyniki z tego miernika nie sa podawane z kosmosu. Szczerze mowiac liczylem sie z tym, ze roznice beda duze (na poziomie 1-2V) w roznych miejscach gdzie wykonywalem pomiar. Ale jak zobaczylem konfrontacje z Narda to sie milo zaskoczylem. Tam gdzie mialem wysokie odczyty w Tenmarsie to samo pokazywala Narda, tam gdzie natezenie bylo minimalne oba mierniki to wykazywaly. A jeszcze fakt, ze te roznice sa na poziomie 0,1-0,2V zaskoczylo mnie juz kompletnie. A wiec jest to mila niespodzianka i jesli ktos potrzebuje takiego urzadzenia do zastosowan domowych tak jak ja to raczej nie bedzie zawiedziony. I co prawda nikt tego nie wzorcuje, ale mi osobiscie na tym nie zalezalo. Wazne, ze prezentowane poziomy natezenia PEM sa OK i moge kontrolowac sytuacje na biezaco.
Generalnie mi takiej informacji brakowalo jak kupowalem ten miernik, bo innej alternatywy nie mialem. Sa dostepne doslownie 3 mierniki PEM w cenie do 1000 PLN, a potem ceny zaczynaja sie od 50tys. A wiec sprawa byla jasna, kupilem troche w ciemno i ciesze sie, ze nie jest to takie badziewie jak moglaby cena sugerowac
Tak poza tym , tydzień minął - panowie nie mieli czasu ? Czy może nikt filmików nie zamieścił które można był by ściągnąć i przerobić ? Wartość pomiarów zmienia się w bardzo dużym zakresie, to wtedy nie trudno napisać
nie będzie z kosmosu tylko z układu pomiarowego + jakiegoś przetwornika i taki tekst możesz pisać na forum koła gospodyń. Z kosmosu to można wypatrywać Marsjan czy tam komety - kto co lubi.
Dla mnie bujda na cały gwizdek i nie zmienię zdania dopóki nie zobaczę dowodu w postaci zdjęcia tego cudownego tajwańskiego miernika obok rzeczowego dowodu jakim jest np. czasopismo z "świeżą" datą. Zaczynasz się motać we własnych wypowiedziach i nawet tego nie dostrzegasz.
ps: szybko zmieniasz zdanie, ja wole inne zabawki jeśli mam już wydać 550pln
a to mnie powaliło na kolanaethan195 pisze: Tam gdzie mialem wysokie odczyty w Tenmarsie to samo pokazywala Narda, tam gdzie natezenie bylo minimalne oba mierniki to wykazywaly
Ale na pewno mila informacja jest, ze wyniki z tego miernika nie sa podawane z kosmosu.
nie będzie z kosmosu tylko z układu pomiarowego + jakiegoś przetwornika i taki tekst możesz pisać na forum koła gospodyń. Z kosmosu to można wypatrywać Marsjan czy tam komety - kto co lubi.
Dla mnie bujda na cały gwizdek i nie zmienię zdania dopóki nie zobaczę dowodu w postaci zdjęcia tego cudownego tajwańskiego miernika obok rzeczowego dowodu jakim jest np. czasopismo z "świeżą" datą. Zaczynasz się motać we własnych wypowiedziach i nawet tego nie dostrzegasz.
jednego już mamyethan195 pisze:j znajda sie wariaci, ktorzy korzystaja
ps: szybko zmieniasz zdanie, ja wole inne zabawki jeśli mam już wydać 550pln
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, 23:00 przez timo66, łącznie zmieniany 1 raz.
Buahahahah, kolego, twoje wpisy zaczynaja brzmiec jak wolanie o pomoc schizofrenika-paranoika
Sorry, ale nie bede umieszczal Ci tu zdjecia miernika na tle gazety codziennej, jak masz problem z moimi wpisami i oryginalnoscia filmow umieszczonych na youtube to proponuje wybrac sie do lekarza
Ja chcialem umiescic jedynie rzeczowa opinie, ktora moze pomoc innym uzytkownikom w przyszlosci, na pewno nie zalezy mi na dopieszczaniu Twoich fobii. A wiec nie - zdjecia miernika na tle gazety codziennej nie dostaniesz, chocbys mnie mocno prosil
Ale to co otrzymasz to film z dwoch miernikow lezacych obok siebie
Poki co nie wiem kiedy dokladnie, bo pomiarow jeszcze nie bylo. I nie bylo ich dlatego, ze porwali mnie kosmici, ale dlatego, ze nie udalo sie uzgodnic terminu pasujacego mieszkancom kilku mieszkan, gdzie pomiary musza byc wykonane ze wzgledu na mozliwa duza ekspozycje PEM. Jak pomiary beda to umieszcze film, chociaz pewnie to dla Ciebie bedzie zaden dowod, bo jak napisales, pewnie wezme je skads indziej, przerobie i umieszcze. No coz - ale tutaj tez nie polechtam Twojej paranoi i nie bede filmowal z gazeta codzienna w tle
Eheheheheh, sorry, ale nie moge powstrzymac sie od smiechu, dzieki za poprawienie mi humoru !!!! :PPPPP
PS. Czekam teraz na dowod z Twojej strony, ze filmy zostaly sfalszowane. Jesli wzialem je z internetu i przerobilem to z pewnoscia szybko zlokalizujesz zrodlo, no bo jak ja je znalazlem ?
Ale to co otrzymasz to film z dwoch miernikow lezacych obok siebie
PS. Czekam teraz na dowod z Twojej strony, ze filmy zostaly sfalszowane. Jesli wzialem je z internetu i przerobilem to z pewnoscia szybko zlokalizujesz zrodlo, no bo jak ja je znalazlem ?
Osobiście ten temat, a szczególnie niektóre posty w nim mnie rozwalały
Może to zbieg okoliczności, ale brzmią jak jakaś ukryta reklama
ethan195, może powinieneś umieścić sobie w podpisie "Post zawiera lokowanie produktu" ?
A Twój post zgłosiłem. Wybacz, ale teksty typu:
ethan195, może powinieneś umieścić sobie w podpisie "Post zawiera lokowanie produktu" ?
A Twój post zgłosiłem. Wybacz, ale teksty typu:
ethan195 pisze:Buahahahah, kolego, twoje wpisy zaczynaja brzmiec jak wolanie o pomoc schizofrenika-paranoika
ethan195 pisze:jak masz problem z moimi wpisami i oryginalnoscia filmow umieszczonych na youtube to proponuje wybrac sie do lekarza
możesz zachować dla siebie. Na pewno nie będzie mojej zgody abyś obrażał użytkowników tego forum.ethan195 pisze: na pewno nie zalezy mi na dopieszczaniu Twoich fobii.
Ludzie, ale Wy macie problemy. Dobra, juz wiecej sie nie udzielam tutaj, szkoda mojego czasu. Co mialem do zakomunikowania to zrobilem. Ewentualnie wrzuce jeszcze te filmy porownujace oba mierniki. Nie rozumiem co jest w tym dziwnego, ze znalazl sie ktos kto mial potrzebe kupna miernika, mial kase zeby kupic taki miernik, mial okazje porownac go z miernikiem wysokiej klasy, podzielil sie tym na forum, bo moze komus sie przydac. Ale okazuje sie, ze jestem trollem, ktory z nudow wymyslil sobie temat i walkuje go, bo pewnie chce wypromowac marke Tenmars, ale w rzeczywistosci nie ma tego miernika, jest oszustem, no bo przeciez kto by kupil miernik za 550 zeta. Wrzucil filmy ? Na pewno gdzies znalazl i przerobil. No ludzie - jak to brzmi ? I jeszcze to stwierdzenie, ze jak zrobie zdjecie miernika z gazeta codzienna to moze mi uwierza. Sorry, dla mnie to jest zachowanie schizofrenika-paranoika, ktrory wszedzie wyszukuje spiski i oszustwa. Brzmi to tak groteskowo, ze naprawde nie pozostaje mi nic innego jak usmiechnac sie i zamknac temat. Dlatego z mojej strony to wszystko, szkoda mojego i waszego czasu, nie walkujmy juz tematu. Licze na to, ze komus te informacje moga sie przydac, a grupie wierzacej w celowy spisek i oszustwo zycze zdrowia i wiecej dystansu do zycia !
PS. Mozesz sobie zglaszac kolego Kulpina gdzie chcesz, nawet do ojca Rydzyka jesli poprawi ci to humor
PS2. Bez watpienia podkablujesz tez na pewno uzytkownika Timo66, no bo jakby nie bylo obrazil rowniez i mnie. Chyba, ze uwazasz, ze jego stwierdzenia, ze tak naprawde nie mam miernika i ze filmy sfabrykowalem sa wg. Ciebie OK ? Ah ta moralnosc ...
PS. Mozesz sobie zglaszac kolego Kulpina gdzie chcesz, nawet do ojca Rydzyka jesli poprawi ci to humor
PS2. Bez watpienia podkablujesz tez na pewno uzytkownika Timo66, no bo jakby nie bylo obrazil rowniez i mnie. Chyba, ze uwazasz, ze jego stwierdzenia, ze tak naprawde nie mam miernika i ze filmy sfabrykowalem sa wg. Ciebie OK ? Ah ta moralnosc ...
Nie no, nie wkładaj mi słów w usta których nigdy nie powiedziałem.ethan195 pisze: Bez watpienia podkablujesz tez na pewno uzytkownika Timo66, no bo jakby nie bylo obrazil rowniez i mnie.
Sam z siebie robisz ofiarę, film potrafisz nakręcić , a zdjęcia nie pstrykniesz? To tak jak bym kupił robot kuchenny, wyjmował z niego ten garnek i ręcznie ugniatał ciasto.Myślę że to zrozumiesz. W dodatku sam się kompromitujesz wypisując takie bzdury, dał byś rzeczowy dowód to oszczędził byś nam czytania takich bzdur typu uwierzcie mi bo wam mówię . Jak byś miał jaja to byś mógł handlować na targu, a tak to tylko na forum chwalić się zdobytymi tytułami
, sam się tym pochwaliłeś - pewnie na innym forum , pod innym nickiem, przy innym produkcie. Tu jest mniej lub bardziej szanujące się grono i musisz być wdzięczny i happy, że Arnolda niema już w śród nas- a było by tak wesoło.ethan195 pisze:jest trollem, wzmacniaczem, salcesonem, debilem
Ps:Nie wszystkim co ci ktoś podaruje powinno się chwalić